Πολιτική

Συναγερμός στη Βουλή: Λιποθύμησε ομιλητής - «Ένα γιατρό γρήγορα»

Συναγερμός στη Βουλή: Λιποθύμησε ομιλητής - «Ένα γιατρό γρήγορα»
Αναστάτωση προκλήθηκε στη Βουλή πριν από λίγο και συγκεκριμένα, στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όπου πραγματοποιείται η συζήτηση επί της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την ψυχική Υγεία, όταν έχασε τις αισθήσεις του εκπρόσωπος φορέα που βρισκόταν στην αίθουσα για να τοποθετηθεί.

Το περιστατικό συνέβη όταν ξεκίνησε να μιλά ο πρόεδρος των εργαζομένων στοπ Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» Θωμάς Δημουλάς. Στην άλλη άκρη της αίθουσας, οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν, όταν υπάλληλος της Βουλής φώναξε μέσα στην αίθουσα «έναν γιατρό γρήγορα».Ο ήχος έκλεισε και η συνεδρίαση διακόπηκε καθώς αμέσως όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον άνθρωπο που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Τελικά, ο εκπρόσωπος του φορέα μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπέστη υπογλυκαιμικό σοκ και μια μικρή κρίση επιληψίας,, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιος ανέφερε σχετικά: «Ευτυχώς είχαμε γιατρούς εδώ. Σας βλέπω κ. Παναγιωτόπουλε, βλέπω και τοβν υφυπουργό εδώ. Το θετικό είναι ότι ο άνθρωπος συνήλθε. Έχουν αναλάβει οι γιατροί της Βουλής».

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό «ασφυκτικές» συνθήκες και ως προς το χώρο και ως προς τον χρόνο. Μάλιστα υπήρξαν και διαμαρτυρίες βουλευτών τόσο για την αίθουσα που επελέγη, καθώς είχαν προσκληθεί πολλοί φορείς, όσο και για την βιασύνη της κυβέρνησης να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα.