Πολιτική

Αντεπίθεση Πολάκη προς όλες τις εσωκομματικές κατευθύνσεις

Αντεπίθεση Πολάκη προς όλες τις εσωκομματικές κατευθύνσεις
Σε de facto ακύρωση της διαγραφής του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται η ηγεσία της Κουμουνδούρου, καθώς η απόφαση μπορεί να μην αναιρείται, αλλά τις τελευταίες μέρες περισσότερα είναι τα θετικά λόγια παρά η κριτική που δέχεται ο Χανιώτης βουλευτής από στελέχη και τη βάση του κόμματος.

Επιπλέον, εξελίσσεται μια πολυμέτωπη αντεπίθεση του ίδιου, καθώς και υποστηρικτών του, προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση, η οποία αντικατοπτρίζει τη μεγάλη επιρροή που διαθέτει εντός του κασσελακικού στρατοπέδου, αλλά και τις διαθέσεις αυτής της πλευράς για άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Έκτακτο Συνέδριο των αρχών Οκτώβρη.

Επιχειρεί να κλείσει το θέμα ο Κασσελάκης

Με αυτά τα δεδομένα, η διαγραφή του και από τον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενώ και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, φάνηκε να εκφράζει τη διάθεση της ηγεσίας να κλείσει το θέμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε σε αυτή την κατεύθυνση ότι έως τώρα δεν έχει κατατεθεί κάποιο τυπικό αίτημα εξέτασης ενός τέτοιου ενδεχόμενου, υπενθυμίζοντας επιπλέον πως και η διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ, πριν από τρία χρόνια, επίσης δεν είχε συνοδευτεί από άρση της κομματικής του ιδιότητας.

Συνεχίζονται οι πιέσεις για ανάκληση της διαγραφής

Η χθεσινή μέρα, δε, ξεκίνησε με ένα ένθερμο κείμενο στήριξης του Παύλου Πολάκη από 5 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (Γιαπιτζής Μιχάλης, Μπεχράκης Λεωνίδας, Οικονόμου Θανάσης, Σαραντοπούλου Μαύρα, Χατζησάββας Μάρκος), τα οποία, μάλιστα, ζητούσαν την ανάκληση της απόφασης διαγραφής του από την ΚΟ. Ανάλογες τοποθετήσει είχαν προηγηθεί από τον πρόεδρο, βουλευτές, στελέχη και μέλη του κόμματος, καθώς και από φιλικά προσκείμενους στην Κουμουνδούρου δημοσιογράφους. Επιπλέον, κοινό χαρακτηριστικό της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων υπερασπίζονται τον Χανιώτη βουλευτή είναι ότι αποτελούν πρόσωπα που έχουν στηρίξει στον υπερθετικό βαθμό τον Στέφανο Κασσελάκη, γεγονός που είναι λογικό να του δημιουργεί ανησυχία.

Προαναγγελία ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο Συνέδριο

Επίσης, με νέα ανάρτηση του, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με αιχμηρό και ειρωνικό τρόπο στην Όλγα Γεροβασίλη και τον Κώστα Ζαχαριάδη, οι οποίοι είχαν εκφράσει τις προηγούμενες μέρες την άποψη ότι θα πρέπει να διαγραφεί και από το κόμμα. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε αμετανόητος ως προς το περιστατικό της επίθεσης που εξαπέλυσε στη συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του, «προτρέποντας» τους στη συνέχεια: «Μια ζακετούλα να πάρετε, εσείς οι δυο ….θα χει κρύο τον Οκτώβρη…». Η αναφορά στο κρύο του Οκτώβρη αντικατοπτρίζει προφανώς τη διάθεση ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών αυτής της πλευράς με την εσωκομματική αντιπολίτευση των 87 στο Συνέδριο (που θα γίνει στις αρχές Οκτώβρη), αλλά μοιάζει και με υπενθύμιση-προειδοποίηση του Παύλου Πολάκη προς τον Στέφανο Κασσελάκη για την επιρροή που διαθέτει στην βάση του κόμματος.

Σταματούν να πιέζουν για την «άλλη μισή» διαγραφή Φάμελλος και 87

Εξάλλου, αυτή η «δύναμη» φάνηκε να κάμπτει και την αρχικά αυστηρή στάση που είχε απέναντι του και σε σχέση με το περιστατικό που οδήγησε στη διαγραφή του, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος σε χθεσινή του ομιλία στη βουλή εξήρε την αντιπολιτευτική παραγωγικότητα του Παύλου Πολάκη. Επιπλέον και από την πλευρά των 87, σύμφωνα με όσα λένε κορυφαία στελέχη τους, δεν υπάρχει πρόθεση να πιέσουν στην κατεύθυνση περισσότερων πειθαρχικών μέτρων εναντίον του. Επίσης, έχουν επιλέξει να μην απαντήσουν στις επιθέσεις που δέχονται από τον Χανιώτη βουλευτή.