Πολιτική

Γεωργιάδης: Το θέμα των υποκλοπών έληξε, θα ζητήσετε συγγνώμη από τον Δημητριαδη

Γεωργιάδης: Το θέμα των υποκλοπών έληξε, θα ζητήσετε συγγνώμη από τον Δημητριαδη
«Το θέμα των υποκλοπών έληξε, τελεία. Όπως λήγουν τα πράγματα στη Δημοκρατία. Ως προς την εμπλοκή της κυβερνήσεως έληξε, ως προς το Predator, γίνεται έρευνα και έχουν ασκηθεί διώξεις», είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Διαχωρίζοντας και πάλι τους στόχους της ΕΥΠ με αυτές του Predator με βάση το πόρισμα, λέγοντας πως «άλλο οι υποκλοπές που έγιναν για ιδιωτικά συμφέροντα και άλλο αυτό που πήγατε να τα φορτώσετε όλα στον Δημητριάδη», ο υπουργός Υγείας είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση πως «έχασε» και κάλεσε τα κόμματα της μειοψηφίας να ζητήσουν συγγνώμη από τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Μάντζο από το ΠΑΣΟΚ που αντέδρασε από τα έδρανα σε ότι έλεγε, ο κ. Γεωργιάδης του είπε «προσέξτε μην παρεξηγηθείτε για τον Δημητριάδη. Η χώρα είναι μικρή. Όποτε λέω Δημητριάδης πετάγεστε σαν να δίνετε εξετάσεις σε κάποιον. Ο Δημητριάδης μπήκε σήμερα στο αρχείο θα του ζητήσετε συγγνώμη».

Εϊχαν προηγηθεί τα καυστικά σχόλια της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία έκανε λόγο «για εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας που δεν περιποιεί τιμή στην Δικαιοσύνη».

Απαντώντας στο κάλεσμα Γεωργιάδη να ζητήσει η αντιπολίτευση συγγνώμη από τον κ. Δημητριάδη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Επειδή σπεύσατε να πείτε για συγγνώμη από τον Δημητριάδη, τον οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έκαψε”. Από τα λάθη σας δε μαθαίνετε. Με τον ίδιο τρόπο χειροκροτούσατε τον Κώστα Καραμανλή για τα Τέμπη και με τον ίδιο τρόπο ήρθατε να ζητήσετε τα ρέστα για γεγονότα που σας καθιστούν υπόλογους. Κατώτερη των περιστάσεων η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να διαβιβαστούν εκεί όλα τα έγγραφα και το πόρισμα του Αρείου Πάγου, γιατί όπως είπε «υπάρχει πρόβλημα διαφάνειας και λειτουργίας θεσμών στη χώρα».