Πολιτική

Κουμουνδούρου: Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας λίγο πριν κατέβουν τα ρολά λόγω διακοπών

Κουμουνδούρου: Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας λίγο πριν κατέβουν τα ρολά λόγω διακοπών
Με τον Αύγουστο να έχει προχωρήσει για τα καλά και τη θεματολογία των ρεπορτάζ για την Κουμουνδούρου να παραμένουν κολλημένα στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και σε προσωπικά ζητήματα του Στέφανου Κασσελάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, ανέλαβε σήμερα το μεσημέρι την ευθύνη αλλαγής ατζέντας, λίγο πριν μπούμε στον βαθύ πυρήνα της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.

Συγκεκριμένα, οι συνεχείς εδώ και μήνες αντιπαραθέσεις με την εσωκομματική αντιπολίτευση των 87, καθώς και οι πιο πρόσφατες, κυρίως με τον Παύλο Πολάκη και δευτερευόντως με τον Σωκράτη Φάμελλο, συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα ρεπορτάζ, όπως συνέβη με τη σημερινή «απάντηση» της Αθηνάς Λινού στον Βουλευτή Χανίων. Επιπλέον, το ίδιο συμβαίνει και με τον συνεχιζόμενο θόρυβο που εξακολουθεί να προκαλεί ο Στέφανος Κασσελάκης για προσωπικά του θέματα, είτε αφορούν τις διακοπές του στη Μύκονο είτε την αντιπαράθεση-βεντέτα με το Πρώτο Θέμα γύρω από τη νομιμότητα της πισίνας του σπιτιού του στις Σπέτσες.

Δηλώσεις αλλαγής ατζέντας από την Κεχαγιά

Δεδομένου, λοιπόν, ότι αυτή και πολύ περισσότερο η επόμενη εβδομάδα, θα είναι κενές διαδικασιών στη Βουλή, στην Κουμουνδούρου και πολύ πιθανόν και γενικότερα οποιωνδήποτε πολιτικών γεγονότων, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ανάγκη να ξεκολλήσει τη βελόνα του πολιτικού ρεπορτάζ από τα εσωκομματικά θέματα και τα προσωπικά του προέδρου. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, Βούλα Κεχαγιά προχώρησε σήμερα σε δηλώσεις προς τους συντάκτες που καλύπτουν την Κουμουνδούρου, αποφεύγοντας, δε, τη διαδικασία των ερωτήσεων-απαντήσεων προκειμένου να μην εξοκείλει η συζήτηση στα παραπάνω.

Ολυμπιάδα, ακρίβεια, χρέη ΝΔ και ελληνοτουρκικά

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, επικεντρώθηκαν, πέρα από τα συγχαρητήρια στους Έλληνες αθλητές που διακρίνονται στην ολυμπιάδα, στα εξής θέματα:

Α) Το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, για το οποίο η Βούλα Κεχαγία, με αφορμή την άρνηση της ΝΔ να πάνε στη βουλή το σχετικό πόρισμα της δικαιοσύνης και οι δύο Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, έκανε λόγο για «συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη και κουκούλωμα της δυσώδους αυτής υπόθεσης». Επίσης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να δίνει μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Β) Το θέμα της ακρίβειας, για το οποίο άσκησε προσωπική κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για το γεγονός ότι «αναμάσησε» τη «γνωστή καραμέλα περί εισαγόμενης κρίσης», ενώ πιο στοχευμένα επεσήμανε την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της νέας αύξησης των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Γ) Τα χρέη της ΝΔ προς τις τράπεζες.

Δ) Τα ελληνοτουρκικά με αφορμή την πρόσφατη κρίση στην Κάσο.

# TAGS