Πολιτική

«Μυθικός Μίλτος: Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία συγχαίρει τον Τεντόγλου

«Μυθικός Μίλτος: Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία συγχαίρει τον Τεντόγλου Φωτογραφία: INTIME/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τα συγχαρητήρια μετά το Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία υποκλίθησε στον μοναδικό Μίλτο Τεντόγλου, που κατέκτησε νωρίτερα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακόυς Αγώνες στο Παρίσι με 8,48μ στη δεύτερη προσπάθειά του στο μήκος. 

«Με το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το πρώτο για την πατρίδα μας στο Παρίσι, ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε επάξια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων αθλητών του άλματος εις μήκος!», αναφέρει σε ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Θερμά συγχαρητήρια στον μεγάλο μας αθλητή με το ξεχωριστό ήθος και τις σπουδαίες διακρίσεις! Μίλτο, για άλλη μια φορά μας έκανες περήφανους, είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσεις να δοξάζεις τα ελληνικά χρώματα!», επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανάρτηση για τον άθλο του Μίλτου Τεντόγλου έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τον «μυθικό». «Μυθικός Μίλτος Τεντόγλου στην κορυφή για ακόμα μια φορά! Χρυσός Ολυμπιονίκης και στο Παρίσι, γράφει τη δική του μοναδική ιστορία, κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους. Πρώτο χρυσό για την Ελλάδα μας. Μίλτο, συγχαρητήρια. Σε ευχαριστούμε!».

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1820906571318149364}

«Δεύτερο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Μετά το Τόκιο, τώρα στο Παρίσι», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.
«Ο Μίλτος που παραμένει προσγειωμένος ακόμα και όταν βρίσκεται στις ψηλότερες κορυφές. Σε ευχαριστούμε για το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους φετινούς αγώνες. Συγχαρητήρια!», ανέφερε.

{https://twitter.com/skasselakis/status/1820910788850205049}

«Το πρώτο ελληνικό χρυσό μετάλλιο σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το δεύτερο συνεχόμενο ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου, που πλεον ανήκει στους παγκόσμιους θρύλους του άλματος εις μήκος. Ο Μίλτος είναι ένας αθλητής που με το ήθος και την αμεσότητά του έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Σήμερα, μας έκανε ξανά περήφανους. Μίλτο, σ' ευχαριστούμε!» έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

{https://twitter.com/androulakisnick/status/1820911876152205697}

«Μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο πρωταθλητισμός είχε την εικόνα του ... Σούπερ ήρωα, της ματσίλας και του αθλητή που„ μασάει σίδερα“.
Μέχρι που ήρθε ένα παιδί της γενιάς του, ένας κουλ τύπος με αξεπέραστο ταλέντο και προσόντα για να γράψει ιστορία, να τα σαρώσει όλα και να διαλύσει όλα τα στερεότυπα. Ο χρυσός Μίλτος Τεντόγλου του Τόκιο φέρνει ξανά το χρυσό μετάλλιο από το Παρίσι.  Δεύτερη σπουδαία ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό από δύο μοναδικούς αθλητές, δύο εκπληκτικούς τύπους. Συγχαρητήρια στο Μίλτο Τεντόγλου και στον προπονητή των επιτυχιών Γιώργο Πομάσκι. Μίλτο μας κάνεις ξανά όλες και όλους περήφανους, βρίσκεσαι πια στο πάνθεον! Μόνο χαρά και ατελείωτος σεβασμός» έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτησή του στο facebook.

{https://www.facebook.com/acharitsis/posts/pfbid02Jjj4BjPzwYwMz1zrFPWKTG3dmtsYgF6gtZ7TNFnL6QRxL4kd6PY52JYijTV22L9Rl}

Να σημειωθεί ότι ο Μίλτος Τεντόγλου κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους ολυμπιακούς αγώνες, κάτι που πέτυχε στο παρελθόν μόνο ο θρυλικός Καρλ Λιούις.