Πολιτική

Η Βούλτεψη στέλνει τους Έλληνες για διακοπές στο χωριό

Η Βούλτεψη στέλνει τους Έλληνες για διακοπές στο χωριό
Την ώρα που η ακρίβεια χτυπά κόκκινο, 1, η Σοφία Βούλτεψη έδωσε τη…. λύση για την ακρίβεια και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ενώ σήμερα μιλάει για διαστρέβλωση.

Η υφυπουργός Mετανάστευσης και Ασύλου, ο Πάνος Ρήγας μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Παραστατίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν το πρωί της Τετάρτης (07/08) τα ξίφη τους μιλώντας για την ακρίβεια και τη λειψυδρία των νησιών στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στο OPEN, ενώ ειδική αναφορά έγινε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που για ακόμη μια χρονιά βρίσκονται σε πολύ υψηλές τιμές.

«Σίγουρα υπάρχουν και υπήρχαν δυσκολίες, κατά διαστήματα δημιουργούνταν τέτοιες κρίσεις, ειδικά όταν υπάρχει κρίση ενέργειας. Γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες. Σίγουρα η Ελλάδα είναι σύνθετο πρόβλημα, γιατί έχει πολύ μεγάλα και μικρά νησιά, η νησιωτικότητα αυτή αναγνωρίζεται στην ΕΕ αλλά στο τέλος της ημέρας είναι πρόβλημα… Όλα τα προβλήματα είναι σύνθετα», ανέφερε αρχικά η κα Βούλτεψη φέρνοντας ένα παράδειγμα ακρίβειας από τη Γερμανία, όπου βρέθηκε πρόσφατα.

«Θα δείτε ότι πολλά προϊόντα στο εξωτερικό είναι πιο ακριβά από την Ελλάδα και το αντίστροφο […] Η οικονομία δεν είναι απλό πράγμα. Να σας πω ότι ήμουν στο Βερολίνο ένα σνίτσελ έκανε 32 ευρώ σε ένα όχι ακριβό εστιατόριο», δήλωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πως έχει υπολογιστεί ότι μία 4μελής οικογένεια σε μία τέτοια χώρα χρειάζεται μηνιαίως 3.500 ευρώ.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας πως οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ασχέτως αν πια έχει γίνει πολυτέλεια για πολλούς, η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε πως «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχει λύση, μπορούν να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα, σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα στα νησιά, δεν υπάρχει αμφιβολία».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση – απάντηση στην Σοφία Βούλτεψη, που αναφερόμενη στην ακρίβεια και τα υψηλά ακτοπολοϊκά εισιτήρια, δήλωσε πως «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα», εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας μην ανησυχεί άλλο πια ο ελληνικός λαός. Τη λύση την έδωσε εκ μέρους της κυβέρνησης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας ότι ο κόσμος μπορεί να πάει στα χωριά του και γενικώς στην “ενδοχώρα”», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μετά τα “παπαγαλάκια” της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε “απαγορευμένη ζώνη” γι’ αυτούς», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και διερωτάται:

«Έχουν ξεπεράσει τα όρια οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να κάνουν διακοπές σε νησί ή να φτάνουν στα όριά τους για να τα καταφέρουν; Χειροτερεύει διαρκώς η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ο παραθερισμός γενικά να μετατρέπεται σε όνειρο, τουλάχιστον για τον έναν στους δύο; Έρχονται από τον Σεπτέμβριο τα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα “σαρώσουν” την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα; Καλπάζει η ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα οδηγώντας, μεταξύ άλλων δεινών, σε διακοπές τριών και τεσσάρων ημερών;»,

Νέα απάντηση Βούλτεψη

«Στην προσπάθειά τους να ξεχαστεί η πισίνα – συσκευή ποδόλουτρου για τα ταλαιπωρημένα από τους αγώνες τους για τον λαό πόδια τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης καταφεύγουν στις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης και των αποσπασματικών αναφορών, τροφοδοτώντας έτσι την γνωστή ολοκληρωτική πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων και την γλώσσα του μίσους», αναφέρει σε δήλωσή της η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, μετά το σάλο που ξέσπασε για δήλωσή της αναφορικά με τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και την παρότρυνσή της στους πολίτες να πάνε διακοπές στην ενδοχώρα ή τα χωριά τους.

Οπως αναφέρει η υφυπουργός, «σε τηλεοπτική συζήτηση για το ύψος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αφού επανέλαβα πολλές φορές ότι πρόκειται για σύνθετο πρόβλημα για το οποίο αναζητούνται και πρέπει να βρεθούν λύσεις, αφού δήλωσα ότι οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αφού είπα ότι δεν μπορείς να λες «θα δουλεύεις όλον τον χρόνο και δεν θα πας πουθενά» προχώρησα στην απλή διαπίστωση ότι «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση, να πάνε στο χωριό ή στην ενδοχώρα».

Κατέληξα λέγοντας ότι «στα νησιά υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει αμφιβολία, και πρέπει να βρεθούνε περισσότερες λύσεις, αλλά όποιος λέει ότι έχει μια μαγική λύση, αυτό δεν γίνεται πιστευτό». Η τελευταία φράση μου ήταν «άρα πρέπει να ψάξουμε σίγουρα, να αναζητηθούν λύσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία».

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με όσα ακούστηκαν; Καμία!

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την δημοσιογραφία; Καμία!

Αλλά βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει οπωσδήποτε να αποσπάσει την προσοχή από τον ρατσιστικό λόγο και τον κοινωνικό δαρβινισμό που εκδηλώνονται μέσω των επιθέσεων του κ. Πολάκη με τελευταίο θύμα την κα Αθηνά Λινού, που ήλθε να προστεθεί σε σειρά στοχοποιήσεων προσώπων από τον πολιτικό, τον δημοσιογραφικό και τον δικαστικό κόσμο.

Αυτά, όμως, ανήκουν σ’ εκείνα που πρέπει να «καλλωπιστούν», όπως η πισίνα στις Σπέτσες.

Έτσι, «καλλώπισαν» την τρόικα και την είπαν «θεσμούς» και βάφτισαν το μνημόνιο… Κοινωνικό Συμβόλαιο με την Ευρώπη.

Προφανώς το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς τους επιτρέπει κάθε λογής ανηθικότητα», καταλήγει η κα Βούλτεψη.

Κασσελάκης: «Τα ελληνικά νησιά είδος πολυτέλειας για τους Έλληνες»

Το σχόλιο του για τις δηλώσεις Βούλτεψη έκανε και ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Την αισχροκέρδεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων θα τη δει ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδης… από Σεπτέμβρη, όπως δήλωσε.

Στο μεταξύ, η κυρία Βούλτεψη έχει λύση για τις διακοπές των κοινών θνητών: "Ας μην πάνε στα νησιά, ας πάνε στα χωριά τους".
Τα ελληνικά νησιά, είδος πολυτελείας για τους Έλληνες.

Ας αναρωτηθούν οι πολίτες.

Πώς φτάσαμε να ζούμε τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα των τελευταίων 40 χρόνων;
Πώς φτάσαμε σε προϊόντα για λίγους και Μαράτα για πολλούς;
Πώς φτάσαμε στην κοροϊδία του «βαριού» αρνιού και του μισού κιλού φέτα;
Πώς φτάσαμε να τρέμουμε μπροστά σε ένα air condition;
Πώς φτάσαμε στους έχοντες των απογευματινών χειρουργείων;

Και κυρίως, πώς όλα αυτά -και πόσα ακόμη- κατάντησαν μέσω ενός γιγαντιαίου συστήματος προπαγάνδας- να μοιάζουν κανονικά, ενώ συνιστούν την πιο άδικη στιγμή της σύγχρονης Ελλάδας;

{https://x.com/skasselakis/status/1821543552653902087}