Πολιτική

Ο Κασσελάκης ζητά τα επίσημα στοιχεία για τα εναέρια: «Στο Συντονιστικό είδα μόνο 3 να επιχειρούν στην Αττική»

Ο Κασσελάκης ζητά τα επίσημα στοιχεία για τα εναέρια: «Στο Συντονιστικό είδα μόνο 3 να επιχειρούν στην Αττική»
Ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά να κοινοποιηθούν τα επίσημα στοιχεία για τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς στη ΒΑ Αττική.

Το πρωί της Τρίτης ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε με ανάρτησή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ - μέσω του Τομεάρχη Συμεών Κεδίκογλου - ζητά να του χορηγθεί το υλικό από το σχετικό καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της φωτιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30, οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω σκότους.

Σημειώνοντας πως «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια», ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε πως κατά την επίσκεψή του στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας είδε ο ίδιος μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

«Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι από την έναρξη της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 32 εναέρια μέσα κατάσβεσης. Ωστόσο, τόσο από ρεπορτάζ σε μέσα ενημέρωσης, όσο και από μαρτυρίες κατοίκων, αμφισβητείται ο αναφερόμενος αριθμός των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν», σημειώνει στην ανάρτησή του.

{https://x.com/skasselakis/status/1823257596519702884}

NETWORK