Πολιτική

Νέα Αριστερά: Το ΕΣΥ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπουργούς τύπου Άδωνι κατακερματίζεται

Νέα Αριστερά: Το ΕΣΥ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπουργούς τύπου Άδωνι κατακερματίζεται Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
«Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία οφείλει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικών κινητοποιήσεων» σημειώνει η Νέα Αριστερά.

Σφοδρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα δημόσια νοσοκομεία εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Λίγες μόνο ημέρες μετά την αλαζονική και απαράδεκτη επίθεση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Κω, η πραγματικότητα ήρθε – δυστυχώς – να επιβεβαιώσει το πόσο δίκιο είχαν οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νοσοκομείου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Συνεχίζει αναφέροντας πως «σύμφωνα με αποκάλυψη του tvxs.gr, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου ασθενής με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου διακομίστηκε στο νοσοκομείο και εκεί η πιο συναφής ειδικότητα που υπήρχε για τις πρώτες βοήθειες ήταν αυτή του… γυναικολόγου! Ο ασθενής μεταφέρθηκε τελικά στο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης για να σωθεί. Ο κ. Γεωργιάδης επισκεπτόμενος το νοσοκομείο πριν από δέκα ημέρες όχι μόνο δεν είχε διάθεση να ακούσει το προσωπικό, αλλά το λοιδόρησε κιόλας».

Η Νέα Αριστερά σημειώνει ακόμα ότι «το δημόσιο σύστημα υγείας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και με υπουργούς τύπου Άδωνι Γεωργιάδη καθημερινά υποβαθμίζεται και κατακερματίζεται. Γιατροί δεν υπάρχουν, οι μεταφορές ασθενών γίνονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων και οι εργαζόμενοι απασχολούνται μέσω παράνομων προγραμμάτων. Η κατάσταση φαίνεται ότι ξεφεύγει με το υγειονομικό προσωπικό να μην μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και να κινδυνεύουν πολίτες και τουρίστες σε καθημερινή βάση».

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας πως «η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία οφείλει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικών κινητοποιήσεων».