Πολιτική

Προς διαγραφή και από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την ΚΟ, οδεύει η Λινού

Προς διαγραφή και από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την ΚΟ, οδεύει η Λινού
Προς διαγραφή και από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να οδεύει η Αθήνα Λινού, μετα τη χθεσινή διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Dnews», χθες το απόγευμα συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Κουμουνδούρου και παρέπεμψε προς εξέταση από τριμελή υποεπιτροπή του οργάνου την υπόθεση της βουλευτή του βόρειου τομέα της Αθήνας, με το ερώτημα της διαγραφής από το κόμμα και με βάση το αίτημα 184 μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας αναμένεται να λάβει χώρα την επόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε εκείνη τη συνεδρίαση είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, στον οποίο έχει δοθεί προθεσμία να απολογηθεί μέχρι την ίδια ημέρα, αλλά δεν σκοπεύει να ανταποκριθεί. Σε περίπτωση απόφασης διαγραφής του, θα ακολουθήσει και γνωμοδοτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει λίγες μέρες μετά, το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου.

Σε ότι αφορά την περίπτωση της Αθηνάς Λινού, ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα της δοθεί διορία να τοποθετηθεί ή αν θα προχωρήσουν πιο άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.