Πολιτική

Χάρης Δούκας: Κλειστό και φοβικό το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή

Χάρης Δούκας: Κλειστό και φοβικό το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή Φωτογραφία: SOOC/ THOMAS GIOTOPOULOS
«Θέλω την επόμενη ημέρα να είμαστε στο ίδιο τραπέζι με τον Ανδρουλάκη», δήλωσε ο Δούκας.

Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ είναι «κλειστό και φοβικό», δήλωσε ο Χάρης Δούκας, ενώ σχολίασε ότι το κόμμα «πάρα πολλές φορές λειτουργούσε με όρους παρέας».

«Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται εδώ και 1,5 χρόνο και η ΝΔ είναι σε πολύ μεγάλη οπισθοχώρηση, δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε οι πολίτες να μας ψηφίσουν γιατί θεωρούν ότι είμαστε ξεκάθαρη επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας. Για αυτό δεν καταφέρνουμε να σηκώσουμε ανάστημα και κινούμαστε σε αυτά τα ποσοστά», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στο Action24.

Η ευθύνη για αυτό, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είναι των ανθρώπων που αποφασίζουν για τα θεμελιώδη. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε εκτελεστικό γραφείο που συνεδρίαζε μια φορά την εβδομάδα και στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε κεντρική επιτροπή, το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο, που 2,5 και πλέον χρόνια συνεδρίασε τέσσερις φορές, ενώ είχαμε τέσσερις εκλογικές διαδικασίες για τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές», ανέφερε ως παράδειγμα.

«Πρέπει να κλείσει ο κύκλος της επιβίωσης και να ανοίξει ο κύκλος της υπέρβασης. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διπλασιάσει τα ποσοστά του. Στις 6 Οκτωβρίου έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε συνθήκες δημοκρατικής ανατροπής και ο επόμενος πρόεδρος να είναι επόμενος πρωθυπουργός», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ερωτηθείς για τη σχέση του με τον νυν πρόεδρο του κόμματος, απάντησε: «Τιμώ τον Νίκο Ανδρουλάκη, με στήριξε και τον στήριξα. Την επόμενη ημέρα θέλω να είμαστε στο ίδιο τραπέζι και να συζητάμε για το ΠΑΣΟΚ, τον χώρο και τη χώρα».

NETWORK