Πολιτική

Στην «ανοιχτή» Κεντρική Επιτροπή οι υποψήφιοι πρόεδροι διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Στην «ανοιχτή» Κεντρική Επιτροπή οι υποψήφιοι πρόεδροι διασταυρώνουν τα ξίφη τους Φωτογραφία: Eurokinissi
Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία οι έξι υποψήφιοι. Επόμενη σύγκρουση οι όροι για το ντιμπέιτ.

Οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τα χαρτιά τους το μεσημέρι σήμερα.

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, σε μια «ανοιχτή» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το πώς βλέπουν το μέλλον της χώρας και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πείσουν σε πρώτη φάση τα στελέχη του κόμματος για την υποστήριξή τους.

Στη συνεδρίαση θα παραβρεθούν και υποστηρικτές των υποψηφίων προέδρων, προκειμένου να δημιουργήσουν ...ατμόσφαιρα με χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ του ενός ή του άλλου, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία μήπως κάποια στιγμή «ξεφύγει η κατάσταση».

Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι επιδιώκουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, καθώς απομένουν πλέον τρεις εβδομάδες έως την εκλογή ηγεσίας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι κρίσιμες για το κλίμα που θα δημιουργηθεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Ήδη τα δίδυμα Ανδρουλάκη- Δούκα (φαβορί για τον Β΄ Γύρο), Διαμαντοπούλου-Γερουλάνου (που θέλουν να τους διεμβολίσουν) και Κατρίνη- Γιαννακοπούλου που (ελπίζουν στα υψηλότερα δυνατά ποσοστά) ετοιμάζονται για την τελική αντεπίθεση.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι θα εντείνουν τις περιοδείες τους, ιδίως στην Αττική που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα συνολικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ καθοριστικό θα είναι και το ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 24 Σεπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε η Αγγελική Σπανού στο Dnews.