Πολιτική

Γεροβασίλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται με ευθύνη Κασσελάκη, να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών»

Γεροβασίλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται με ευθύνη Κασσελάκη, να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών»
Η λύση - σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη - θα μπορούσε να δοθεί σήμερα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέτει τον εαυτό του στην κρίση των μελών.

«Ο ίδιος ο πρόεδρος θα έπρεπε να δώσει τη λύση και να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως «ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κοιτάζει κυρίως τα μέλη» και «διεκδικεί αδιεμασεολάβητη σχέση».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης - με βάση τις χθεσινές του προτάσεις - «έχει κάνει μια επιλογή για ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα». «Όλα τα άλλα ποιος θα κάνει μομφή, αν θα διώξει τον έναν βουλευτή για να κάνει το χατίρι σε κάποιον άλλο, σε ποιον θα μοιράσει την εξουσία της ΚΟ είναι αυτά που δημιουργούν βαθύτατα πολιτικό και αξιακό πρόβλημα» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε παράλληλα πως «δεν θα είχα καμία αντίρρηση να συζητήσουμε αλλαγές απαραίτητες εκσυγχρονισμού μιας κυβερνώσας παράταξης της αριστεράς» προσθέτοντας με αφορμή την πρόταση και για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι συμβολισμοί έχουν τον ρόλο τους, το οργανωτικό-συμβολικό υποκρύπτει βαθύτατα πολιτικά ζητήματα».

«Η εκτίμησή μου είναι ότι συρρικνώνεται διαρκώς το κόμμα και η ΚΟ με όλο αυτό τον κύκλο εσωστρέφειας με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας. Τα παιχνίδια αντιπερισπασμών, νομής της εξουσίας, μας βάζουν σε εσωστρέφεια, διχασμούς και διαρέσεις που δεν βοηθάνε, και στην καλύτερη εκδοχή αφήνουν αδιάφορη την κοινωνία ενώ στη χειρότερη οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος».

Στην ερώτηση τέλος αν σκέφτεται να είναι η ίδια υποψηφία, απάντησε «αφήστε να δούμε τις εξελίξεις, βήμα-βήμα, ο στόχος είναι να συμβάλουμε θετικά».