Πολιτική

Αρνείται ο Κασσελάκης να σηκώσει το γάντι - Κάντε μου πρόταση μομφής

Αρνείται ο Κασσελάκης να σηκώσει το γάντι - Κάντε μου πρόταση μομφής
Η πρόταση μομφής θα είναι καταστροφική για το ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος - Οι 87 καταψήφισαν την εισήγηση - Το ντέρμπι μεταφέρεται στην Κεντρική Επιτροπή.

Στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο και την Κυριακή μεταφέρεται το θέμα της εκλογής νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε και πάλι να σηκώσει το γάντι που το πέταξε εκ νέου ο Παύλος Πολάκης.

«Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας να καταθέσει πρόταση μομφής. Πρόταση που θα είναι καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και κάλεσε όλους - ιδίως τους βουλευτές - να δεσμευτούν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το κόμμα και δεν θα του στερήσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας ζητώντας εκλογή νέου προέδρου με προσφυγή στη βάση του κόμματος. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπήρχε έντονη κριτική στον Στέφανος Κασσελάκη και από τα μέλη της κίνησης των «87» που συμμετέχουν στο όργανο, οι οποίοι δεν καταψήφισαν την εισήγηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε σαφή θέση για τις καταστατικές αλλαγές που πρότεινε, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτές είναι κάποιες ιδέες του, οι οποίες έπεσαν στο τραπέζι.