Πολιτική

Βουλή: Άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα αποφάσισε η Ολομέλεια - Ο λόγος

Βουλή: Άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα αποφάσισε η Ολομέλεια - Ο λόγος Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC
Την άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, μετά μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, αποφάσισε η Ολομέλεια.

H σύζυγος του πρωθυπουργού είχε αποφασίσει να κινηθεί νομικά κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη άνοιξη, μετά από ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στα social media, την οποία χαρακτήρισε ως συκοφαντική.

Στην ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα απαντώντας σε άλλη που ανέφερε πως «το λάθος της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ (σ.σ. σύζυγος Κασσελάκη)», είχε αντιστρέψει το επιχείρημα και είχε σημειώσει μεταξύ άλλων ότι «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα», καθώς όπως είχε γράψει «ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου, δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες».

Η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το «παρών» και ζήτησε να αρθεί η ασυλίας της, υποστηρίζοντας πως η ανάρτησή της δεν ήταν σεξιστική, αλλά αντίθετα με την ανάρτησή της έθιγε ένα πολιτικό ζήτημα για το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού.

Η κ. Ακρίτα εγκάλεσε τον πρωθυπουργό καθώς σύμφωνα με την ίδια, «ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι θα παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας τελικά επέλεξε να στείλει τον κ. Βορίδη», διερωτήθηκε για ποιο λόγο η σύζυγος του πρωθυπουργού μήνυσε την ίδια και όχι εκδότες μέσων για αντίστοιχα ρεπορτάζ και ζήτησε εξηγήσεις γιατί η προαναγγελία της μήνυσης της κ. Γκραμπόφσκι εναντίον της εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού διαμηνύοντας πως θα καταθέσει αγωγή για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία και προνόμιο. Αυτονόητη πράξη η παραίτησή μου», ανέφερε, ενώ σχολίασε σκωπτικά επικαλούμενη την Αντιγόνη του Σοφοκλή, πως «το θράσος γεννάει τυράννους».

Αμέσως μετά, το λόγο από την ΝΔ, πήρε ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος κατηγόρησε την κ. Ακρίτα πως επιτίθεται στην σύζυγο του πρωθυπουργού επιδιώκοντας πολιτικό όφελος. Δικαίωμά της να πει κάτι, δικαίωμα και του θιγόμενου όμως να πει κάτι. Ας μη μεταφέρουμε ιδιωτικές αντιδικίες στο κοινοβούλιο για πολιτικό όφελος», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Ολομέλεια αποφάσισε θετικά για άρση της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα και για δεύτερη υπόθεση, παλαιότερη αυτή τη φορά, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από δημοσιογράφο.

Πράσινο φως άναψε και για την άρση ασυλίας του Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ για υπόθεση που αφορά τη δήλωση πόθεν έσχες του (εκπρόθεσμη κατάθεση), την περίοδο της ενασχόλησής του με την τοπική αυτοδιοίκηση, πριν γίνει βουλευτής.