Πολιτική

Να ακυρώσει την άμεση καθαίρεση Κασσελάκη καλεί την Επιτροπή Δεοντολογίας η ΝΕ Κυκλάδων

Να ακυρώσει την άμεση καθαίρεση Κασσελάκη καλεί την Επιτροπή Δεοντολογίας η ΝΕ Κυκλάδων Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής Κασσελάκη βρίσκεται υπο την διαλυτική αίρεση της έγκρισης ή της απόρριψης από το έκτακτο συνέδριο, αναφέρει η ΝΕ.

Επιμένει να μην αναγνωρίζει την απόφαση καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη η βάση των υποστηρικτών αλλά και ο ίδιος, καθώς πριν από λίγο διέρρευσε από πηγές του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Νομαρχιακής Επιτροπή Κυκλάδων ζητά με ψήφισμα της την παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα η ΝΕ αναφέρει ότι «η οποία απόφαση (σ.σ. η υπερψήφιση της πρότασης μομφής) βρίσκεται υπο την διαλυτική αίρεση της έγκρισης ή της απόρριψης από το έκτακτο συνέδριο, το ανώτατο όργανο του κόμματος που για αυτό το λόγο συγκαλείται». Επιπλέον, η ΝΕ αφήνει αιχμές και εναντίον του Νίκου Παππά και άλλων στελεχών που τάσσονται υπέρ συγκλήσεων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς «τα οποία απο την επομένη άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για συμπόρευση, ακόμη και για κοινά ψηφοδέλτια με άλλα κόμματα, παραβιάζοντας κατάφορα την απόφαση του τελευταίου μας συνεδρίου».

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ Ο.Μ. ΑΝΔΡΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ

Απόσπασμα: καλούμε την Επιτροπή Δεοντολογίας ως το μόνο συλλογικό όργανο που καταστατικά μπορεί να ερμηνεύσει σημεία του καταστατικού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παρέμβει αποτελεσματικά για να μας προστατεύσει όλους απο την επίταση, επιπλέον διασπαστικών φαινομένων, παρακαλούμε όπως εξετάσει το ανακοινωθέν της τελευταίας συνεδρίασης της Π.Γ., καθώτι αφενός αναφέρει πως “αυθεντικός ερμηνευτής” του καταστατικού είναι η ΚΕ και αφετέρου δεν προκύπτει καταστατικά με κανέναν τρόπο έκπτωση του Προέδρου μετά την ψήφιση της άρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, η οποία απόφαση βρίσκεται υπο την διαλυτική αίρεση της έγκρισης ή της απόρριψης από το έκτακτο συνέδριο, το ανώτατο όργανο του κόμματος που για αυτό το λόγο συγκαλείται. Επιπλεόν, την καλούμε να εξετάσει τις δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας, τα οποία απο την επομένη άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για συμπόρευση, ακόμη και για κοινά ψηφοδέλτια με άλλα κόμματα, παραβιάζοντας κατάφορα την απόφαση του τελευταίου μας συνεδρίου.