Πολιτική

Debate υποψηφίων ΠΑΣΟΚ: Μαραθώνιος 2,5 ωρών με καμπανάκια και 6 «καμαρίνια» - Όσα θα δούμε

Debate υποψηφίων ΠΑΣΟΚ: Μαραθώνιος 2,5 ωρών με καμπανάκια και 6 «καμαρίνια» - Όσα θα δούμε Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Κουβαρά για το debate των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Σε λίγες ώρες οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα αναμετρηθούν τηλεοπτικά στο debate που θα προβληθεί από την ΕΡΤ.

Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα πάντα είναι έτοιμα για τους έξι υποψηφίους, μόλις 12 ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος και ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το φέρνουν δεύτερο κόμμα, οδεύοντας ολοταχώς στο να γίνει και θεσμικά αξιωματική αντιπολίτευση.

6317619_88ea2.jpg

6317615_27d2a.jpg

6317506_c20ce.jpg

Ο Γιώργος Κουβαράς μιλώντας στο Στούντιο 4 για το αποψινό debate αποκάλυψε πως θα είναι αρκετά ελεύθερο.

6317523_bb60e.jpg

6317441_19301.jpg

«Πρέπει να μπουν κάποιοι όροι, όχι όπως ήταν στο debate για τον δήμο Αθηναίων μεταξύ Μπακογιάννη και Δούκα που ήταν δύο άνθρωποι» είπε ο Γιώργος Κουβαράς. «Το ενδιαφέρον θα είναι ο διάλογος μεταξύ των υποψηφίων, όπως είπε. Θα έχουν τη δυνατότητα να ρωτούν ο ένας τον άλλον πολύ σύντομα και εκεί θα έχει ένα καμπανάκι».

«Είναι δύο πράγματα που παίζουν ρόλο στα debate: τι θα πει ο υποψήφιος, οι απαντήσεις του πόσο ουσιαστικές είναι πόσο πείθουν και το δεύτερο είναι η γενικότερη εικόνα του και το συναισθηματικό αποτύπωμα που αφήνει στο κοινό, είπε ο Γιώργος Κουβαράς.

«Θα υπάρχει ένα καμαρίνι/γραφείο για τον καθένα ξεχωριστά, όπως είπε ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τόνισε ότι μέχρι 20:30 οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν φτάσει.

6317455_3097a.jpg

Η ώρα και οι δημοσιογράφοι του debate

To debate των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει στις 21.00, και αναμένεται να διαρκέσει 2,5 ώρες. Θα μεταδοθεί από το Ertnews και το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ενώ συντονιστές της συζήτησης είναι οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς.

Πώς θα κάθονται οι υποψήφιοι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και η Νάντια Γιαννακοπούλου θα βρίσκονται στα αριστερά των δύο δημοσιογράφων ενώ στην άλλη πλευρά στα δεξιά των Μαγγηριάδη και Κουβαρά θα κάθονται οι Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης.

6317438_ec5d8.jpg

Οι 6 θεματικές ενότητες του debate

Το debate θα διεξαχθεί σε 6 θεματικές ενότητες:
• Οικονομία ανάπτυξη
• Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
• Εξωτερική πολιτική, άμυνα, Ε.Ε.
• Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
• Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
• ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Οι όροι και η διαδικασία του debate

Σύμφωνα με τους όρους που συμφωνήθηκαν για τη διεξαγωγή του debate, οι δημοσιογράφοι για κάθε μία από τις 6 ενότητες θα ρωτούν τους υποψηφίους εντός 30 δευτερολέπτων. Στη συνέχεια ο κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να απαντήσει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα.

Ο/Η κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα καθ’ όλη τη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

6317437_77a36.jpg

Αυτό μπορεί να το κάνει πέντε φορές και μέσω του 8κάμερου που έχει στηθεί στο στούντιο το κοινό θα μπορεί να βλέπει τις αντιδράσεις των υποψηφίων.

Το debate θα έχει την εξής διάρθρωση:
• 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.
• Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα κάθονται αλφαβητικά και θα παίρνουν διαδοχικά τον λόγο.
• Oι Μαγγηριάδης και Κουβαράς θα μπορούν να κάνουν συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, οι οποίες θα πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α ως εξής: ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).
• Τέλος, στο κλείσιμο του debate ο/η κάθε υποψήφιος θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία τελική τοποθέτηση διάρκειας 90 δευτερολέπτων.

{https://www.youtube.com/live/Rs7DZUpMEt0}