Πολιτική

Χάρης Καστανίδης: Στηρίζει τον Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Χάρης Καστανίδης: Στηρίζει τον Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα τάχθηκε ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Χάρης Καστανίδης κληθείς να σχολιάσει τον πρώτο γύρο της κούρσας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 ταχθηκε στο πλευρό του Χάρη Δούκα εξηγώντας τους οποίους που τον ωθούν να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του στον δεύτερο γύρο.

Ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε ότι «οι δύο υποψήφιοι που προκρίθηκαν ήταν οι δύο που κατά εμπειρική προσέγγιση ήταν οι πιθανότερο να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα εκτίμησε ότι εφόσον έχουμε κρίση πολιτικής εμπιστοσύνης και αντιπροσώπευσης, είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθεί το πολιτικό σκηνικό προς τα ακροδεξιά και τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα επισημαίνονοντας:

«Ο Χάρης Δούκας έχει ένα κεκτημένο. Γιατί να μην το δούμε αυτό και στην κεντρική πολιτική σκηνή;»

«Ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε να διεκδικεί και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας συνείδηση ότι μια καθυστέρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες εμπέδωσης ακροδεξιών σχημάτων– όπως έγινε στην Ευρώπη- και προσπαθεί να εισέλθει τώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχοντας υπόψιν του ότι μόλις πριν έναν χρόνο του έδειξε εμπιστοσύνη και ένα μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης. ‘Αρα έχει ένα κεκτημένο, αυτό το κεκτημένο γιατί να το αφήσουμε έτσι; Γιατί να μη δούμε αν αυτό το κεκτημένο μπορεί να γίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή;»

«Γιατί ένας Δήμαρχος δεν κάθεται στα αυγά του; Αυτό είναι το επιχείρημα που εκπορεύτηκε από δεξιούς κύκλους οι οποίοι κατηγορούσαν ότι έρχεται ξαφνικά και τα θέλει όλα και βιάζεται πάρα πολύ. Θα μου επιτρέψετε μια ψύχραιμη τοποθέτηση. Έχουμε κρίση αντιπροσώπευσης. Αυτό φάνηκε κι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σημαίνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Όταν έχεις μια τέτοια κρίση πρέπει να δεις ποια είναι τα συγκριτικά σου πλεονεκτήματα για να οδηγηθείς πάλι στη νίκη. Επίσης, δεν υπάρχει αντιπολίτευση που να κάνει άλμα προς το μέλλον. Η κρίση αντιπροσώπευσης κάπου πρέπει να οδηγήσει. Ο κίνδυνος είναι να οδηγηθεί το πολιτικό σκηνικό προς τα ακροδεξιά».

«Σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις το ΠΑΣΟΚ χάνει ψήφους και ειδικά σε μια συγκυρία που χάνει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, είχαμε αύξηση της αποχής. Είναι απλά τα πράγματα. Και δεν προσεγγίζω με υποκειμενική διάθεση τα πράγματα. Έχει ανάγκη η χώρα το ΠΑΣΟΚ. Έγιναν λάθη. Αρκεί όμως να τα βλέπουμε».