Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα στα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα στα Τέμπη Φωτογραφία: Eurokinissi
Αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα στα Τέμπη θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι μνήμες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για το έγκλημα των Τεμπών. Ως εκ τούτου, με απόφαση του προεδρείου της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος», τόνισε ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας: «Αν ο κ. Μησοτακης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης».

«Καλούμε καταρχάς τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν αυτήν την πρωτοβουλία. Έχουμε κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις και από άλλους χώρους ότι το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών τούς απασχολεί. Πιστεύουμε πως εδώ υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης. Προσδοκούμε», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Δήλωση του Νίκου Παππά, Προέδρου Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος των Τεμπών

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι ευθύνες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για να συντελεστεί το έγκλημα των Τεμπών.

Ως εκ τούτου, με απόφαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σας ανακοινώνουμε ότι την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Μπορεί να έχει περάσει κάποιος καιρός, αλλά οι μνήμες μένουν ζωντανές και η μάχη που δίνουμε, δεν είναι απλώς μια μάχη για να λάμψει η αλήθεια για το παρελθόν, είναι για να αποκαταστήσουμε τη σχέση της κοινωνίας με την πολιτεία και τη σχέση του λαού με την αλήθεια και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Εάν ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης.

Καλούμε κατ’ αρχήν τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν αυτή την πρωτοβουλία. Έχουμε κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις και από άλλους χώρους ότι το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών τους απασχολεί. Άρα, πιστεύουμε ότι εδώ βρίσκεται ένα πεδίο συνεννόησης. Προσδοκούμε.