Πολιτική

Βαρύ κλίμα για τον Στέφανο Κασσελάκη στην ΠΓ - «Καρφιά» για την... αλλαγή πολιτεύματος

Βαρύ κλίμα για τον Στέφανο Κασσελάκη στην ΠΓ - «Καρφιά» για την... αλλαγή πολιτεύματος Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Σε κλίμα έντασης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με σειρά στελεχών να κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι συνεχίζει την διχαστική ρητορική του και την απαξίωση των οργάνων του κόμματος.

Παράλληλα, απομονωμένη φέρεται να είναι στη συνεδρίαση η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγόρησε μέρος των «ενδιάμεσων», συγκεκριμένα τους Ράνια Σβίγκου, Γώτα Μπελώνη, Μαρία Κουβέλη, Νίκο Παππά και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πως λειτουργούν ως συμπλήρωμα της ομάδας των 8, δηλαδή των 87.

Γεροβασιλη: Μη σεβασμός του πολιτεύματος από τον Κασσελάκη

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασιλη Επισήμανε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πήρε πίσω το εξώδικο και εξακολουθεί να λέει ότι είναι πρόεδρος, οπότε δεν σεβεται τις αποφάσεις του κόμματος. Επίσης, επέκρινε τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στη χθεσινή συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος («το όραμα μου για το πολίτευμα, συμμετοχική αμεσοδημοκρατία»), κάτι που αποτελεί λόγο αποκλεισμού του ΣΥΡΙΖΑ από εθνικές εκλογές, διότι πρόκειται για μη σεβασμό του πολιτεύματος.

Επίσης, εκτίμησε ότι η δράσεις του Στεφάνου αποτελούν «διασπαστική κίνηση» και δεν έχει ακόμη εκφραστεί αντίδραση του κόμματος απέναντι σ αυτή, για αυτό και η αντίδραση με τη σύγκληση της ΚΕ είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας.

Ραγκούσης: Αθέμιτη υπονόμευση των οργάνων η προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην ΚΕ

Ο Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε πως το εξώδικο είναι η μέχρι στιγμής κορυφαία πράξη ποινικοποίησης του κόμματος, σε συνέχεια άλλων που πρόσφατα προηγήθηκαν και ότι στόχος της ποινικοποίησης του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους/τις ομοίους του είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, επισήμανε πως ο Στέφανος Κασσελάκης, όχι μόνο δεν πήρε πίσω το εξώδικο, αλλά δηλώνοντας ότι ικανοποιήθηκε μετά από αυτό και γι αυτο δεν το συνεχίζει, ουσιαστικά είπε πως καλώς έπραξε και το απέστειλε, επομένως καλώς ποινικοποίησε την κομματική λειτουργία. Επίσης, είπε πως η τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ αποτελεί μία αθέμιτη και πρωτοφανή υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα από την ΠΓ.

Νοτοπούλου: Να εξασφαλιστεί η διαδικτυακή συμμετοχή στην ΚΕ

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ζήτησε να αποτυπωθεί στις αποφάσεις το αυτονόητο, δηλαδή να γίνονται σεβαστές οι καταστατικές αρχές, αξίες και αποφάσεις του κόμματος από τα μέλη και ακόμα περισσότερο από τους υποψηφίους προέδρους. Ακόμη, ανάφερε ότι είναι απόλυτη αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ΚΕ, καθώς έχουν εξοντωθεί οικονομικά και χρονικά οι σφοι και οι σφισσες. «Ας δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στη ζωή τους διασφαλίζοντας το αυτονόητο: τη συμμετοχή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.