Πολιτική

«Εμπαιγμός», απαντούν από την πλειοψηφία στον Κασσελάκη για την απόσυρση του εξωδίκου

«Εμπαιγμός», απαντούν από την πλειοψηφία στον Κασσελάκη για την απόσυρση του εξωδίκου
Οι πρώτες αντιδράσεις από την απόφαση του Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο. Επιδεινώνεται το κλίμα

Περαιτέρω εκνευρισμό και διάθεση ξεκαθαρίσματος της κατάστασης, παρά προοπτική συμβιβασμού, φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει στην πλευρά της πλειοψηφίας των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αποσύρει τελικά το εξώδικο του.

Και αυτό, διότι, όπως εξηγούν, προηγήθηκε εξαιτίας της εν λόγω επιλογής του ένας νέος γύρος άγονης αντιπαράθεσης και τοξικότητας, ο οποίος κράτησε 4 ημέρες, με τον ίδιο να απορρίπτει εμμονικά τις επανειλημμένες εκκλήσεις όλων των πλευρών να το αποσύρει.

Το απέσυρε μετά τον καυγά και λίγο πριν τις συνέπειες

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να επιδεινώνει τη θέση του το γεγονός της απόσυρσης του εξωδίκου, αφού προηγήθηκαν 2 συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, μια απόπειρα να οργανωθεί συνάντηση των 5 υποψηφίων, αλλά τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να αναδιπλωθεί μόνο στο παρά 5 της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Επιδεινώνεται το κλίμα

Αρκετοί από την πλευρά της πλειοψηφίας μιλούν για "εμπαιγμό", ενώ άλλοι μετριοπαθέστεροι, σκληραίνουν της στάση τους ενόψει της αυριανής ΚΕ. Επίσης, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να πείθονται στελέχη να αλλάξουν προς το ευμενέστερο την αυριανή στάση τους.

Καμία διάθεση μεταμέλειας

Τέλος, κατά τα στελέχη της πλειοψηφίας, η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη ότι η απόσυρση γίνεται "επειδή ο σκοπός του εξωδίκου επετεύχθει", δημιουργεί περαιτέρω εκνευρισμό. Όπως εξηγούν, όχι μόνο δεν παραδέχεται το λάθος να χρησιμοποιήσει αυτή την πρακτική, αλλά αντιθέτως μοιάζει να θεωρεί ότι καλώς ανέσυρε νομικά εργαλεία στην εσωκομματική αντιπαράθεση.

Κανονικά η συνεδρίαση

Πάντως, το αποτέλεσμά της αυριανής ΚΕ παραμένει ανοιχτό, ιδίως ως προς το σκέλος της επίτευξης απαρτίας για να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση, ανώτατοι κομματικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι θα γίνει κανονικά η αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ, παρά την απόσυρση του εξώδικου, αναφορά που επιβεβαιώνει ότι ο χρόνος και ο τρόπος που εκδηλώθηκε η αναδίπλωση Κασσελάκη, έχει πυροδοτήσει αρνητικά αντανακλαστικά.