Πολιτική

To KKE ζητά την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο – Κατέθεσε τροπολογία

To KKE ζητά την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο – Κατέθεσε τροπολογία
Την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα) ζητά το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε στον Σ/Ν του ΥΠΕΣ που θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια και που υπογράφουν ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος και όλοι οι βουλευτές.

Ο Περισσός αναφέρει πως «με τα μνημόνια καταργήθηκε από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και από τους συνταξιούχους το επίδομα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας» και ζητά την επαναφορά τους για «την ανακούφιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Η ρύθμιση που προτείνει το ΚΚΕ προβλέπει τα εξής:

Επαναχορηγείται σε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και σε όλους τους συνταξιούχους όλων των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης το επίδομα εορτών Χριστουγέννων, ανερχόμενο στο ποσό των καταβαλλόμενων αποδοχών για τους εργαζόμενους και της μηνιαίας σύνταξης για τους συνταξιούχους. Επίσης στους πιο πάνω εργαζόμενους και συνταξιούχους επαναχορηγείται το επίδομα εορτών Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας ανερχόμενα το κάθε ένα στο μισό των καταβαλλόμενων αποδοχών και του μισού της μηνιαίας σύνταξης.

Από την ψήφιση του παρόντος καταργείται κάθε αντίθετη διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης.