Υγεία

Πώς θα μειώσετε τη διάρκεια του κρυολογήματος

Πώς θα μειώσετε τη διάρκεια του κρυολογήματος Φωτογραφία: y Bermix Studio on Unsplash
Κι όμως υπάρχουν τρόποι για να περάσουμε πιο ήπια τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Το φθινόπωρο λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών παρατηρείται έξαρση των ιώσεων και είναι πιο εύκολο να κρυολογήσουμε ή να κολλήσουμε γρίπη.

Μία γιατρός από το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο TikTok ένα hack, το οποίο θα μπορούσε να είναι το «όπλο» μας στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης αυτή την εποχή.

Η γιατρός Shireen ισχυρίζεται ότι μπορεί να μην υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε το κρυολόγημα πριν εκδηλωθεί, αλλά όπως λέει είναι σίγουρα δυνατό να μειώσουμε τα συμπτώματα και να επιταχύνουμε την ανάρρωση.

Προτρέπει άμεση δράση με τα πρώτα σημάδια του προβλήματος, όπως «γδάρσιμο» στο λαιμό ή υγρά μάτια, και συνιστά μια απλή θεραπεία με βιταμίνη C και ψευδάργυρο για την πρόληψη της επιδείνωσης των συμπτωμάτων.

«Είμαι γιατρός του NHS και θα σας δώσω μια μικρή, εξαιρετικά απλή συμβουλή που θα μειώσει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα οποιουδήποτε κρυολογήματος έχετε αυτόν τον χειμώνα. Μόλις παρατηρήσετε φαγούρα στο λαιμό, καταρροή, φαγούρα στα μάτια, οτιδήποτε μπορεί να υποδηλώνει συμπτώματα βήχα ή κρυολογήματος, αυτό που θέλω να κάνετε είναι να πάρετε δύο πράγματα. Βιταμίνη C και ψευδάργυρο.

Δεν μπορείτε να αποτρέψετε τον βήχα ή το κρυολόγημα, αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι η λήψη ψευδαργύρου και βιταμίνης C μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα. Προσωπικά το κάνω αυτό τα τελευταία δύο χρόνια και μπορώ να σας πω ότι λειτουργεί πραγματικά», επισημαίνει.

@doctorshireen #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #generalpractice #gp #doctor #medicine #endometriosis ♬ original sound - Doctor Shireen