Πολιτική

Κατρούγκαλος: Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο του μαραθωνίου

Κατρούγκαλος: Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο του μαραθωνίου Κατρούγκαλος: Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο του μαραθωνίου Φωτογραφία: Κατρούγκαλος: Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο του μαραθωνίου
Κατρούγκαλος: Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο του μαραθωνίου Μιλώντας στον Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως οι δανειστές χρησιμοποιούν και τον παράγοντα χρόνο και τον παράγοντα ρευστότητα ως ένα τελευταίο διαπραγματευτικό όπλο, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως«Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία. Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο του μαραθωνίου».

Διευκρίνισε ακόμα ότι σε τεχνικό επίπεδο «έχουμε καλύψει τα 3/4 της διαφοράς. Το υπόλοιπο 1/4 θα καλυφθεί με πολιτική απόφαση», ενώ εκτίμησε πως η συμφωνία που θα έρθει θα είναι καλύτερη από αυτή που θα πετύχαινε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να λυθεί με δεδομένο ότι 1,5 εκατομμύριο πολίτες είναι άνεργοι υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ακόμα ώριμες οι συνθήκες για να ανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Αναφερόμενος στην επαναφορά των διαθέσιμων υπαλλήλων στο δημόσιο, εξήγησε πως οι κινήσεις της κυβέρνησης ήταν απολύτως δημοσιονομικά ουδέτερες διευκρινίζοντας ότι οι όποιες διαφωνίες του ΔΝΤ είναι «κυρίως ιδεολογικής φύσεως».