Πολιτική

"Επί ποδός" τα κομματικά επιτελεία για το δημοψήφισμα

"Επί ποδός" τα κομματικά επιτελεία για το δημοψήφισμα "Επί ποδός" τα κομματικά επιτελεία για το δημοψήφισμα
"Επί ποδός" τα κομματικά επιτελεία για το δημοψήφισμα Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα επιτελεία των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί απόψε στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 19:00 στον Λευκό Πύργο από συλλογικότητες και οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του «όχι» στην πρόταση των δανειστών για συμφωνία.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, το απόγευμα, σε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Εξάλλου, στελέχη του κόμματος, μέλη, φίλοι και εθελοντές πραγματοποιούν εξορμήσεις σε περιοχές του κέντρου της πόλης και σε περιφερειακούς δήμους, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για το δημοψήφισμα και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ, συνεδρίασε η Εκτελεστική επιτροπή της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης και προετοιμάζεται η πραγματοποίηση εκδήλωσης το απόγευμα της Τετάρτης 1η Ιουλίου, στο ξενοδοχείο «Χολιντέϊ Ιν», στην οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αν θα είναι ομιλητής ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή κάποιο άλλο στέλεχος.

Επί ποδός βρίσκονται και τα στελέχη στο Ποτάμι, περιοδείες πραγματοποιούν βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ, ενώ συσκέψεις στελεχών γίνονται στους Ανεξάρτητους Ελληνες και στο ΠΑΣΟΚ.

Κόμματα και οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του «ναι» συντονίζονται για να στηρίξουν από κοινού δράσεις και εκδηλώσεις μέσα από πρωτοβουλίες κοινωνικών φορέων, προκειμένου να απευθυνθούν στους πολίτες.