Πολιτική

Η Αριστερή Πλατφόρμα κατά της συμφωνίας και υπέρ της δραχμής

Η Αριστερή Πλατφόρμα κατά της συμφωνίας και υπέρ της δραχμής Η Αριστερή Πλατφόρμα κατά της συμφωνίας και υπέρ της δραχμής
Η Αριστερή Πλατφόρμα κατά της συμφωνίας και υπέρ της δραχμής Με τις υπογραφές πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Στάθη Λεουτσάκου, Αντώνη Νταβανέλου, Σόφης Παπαδόγιαννη, Κώστα Λαπαβίτσα και Θανάσης Πετράκου η Αριστερή Πλατφόρμα τάσσεται κατά της συμφωνίας με τους δανειστές και καλεί τον πρωθυπουργό να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα γέφυρα για μετάβαση στον εθνικό νόμισμα. «Παρ' όλαυτα η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους», υπογραμμίζουν.

Τέλος πρόσθεσαν πως «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».

platforma1

platforma2

platforma3

platforma4