Πολιτική

Εκλογές 2015: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ βλέπει ο Λαφαζάνης

Εκλογές 2015: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ βλέπει ο Λαφαζάνης Εκλογές 2015: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ βλέπει ο Λαφαζάνης
Εκλογές 2015: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ βλέπει ο Λαφαζάνης Την εκτίμηση ότι η επόμενη κυβέρνηση θα στηρίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον Real FM.

«Τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν. Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή σε ποιες παραλλαγές. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Στη βάση της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει» και αυτό θα φανεί περίτρανα τα επόμενα 3 χρόνια. Παράλληλα, έκανε λόγο για απίστευτη τρομοκρατία γύρω από την έξοδο από την ευρωζώνη και το ενδεχόμενο να συνοδεύεται από νέο μνημόνιο: «Όχι, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που δεν θα είναι μία επιστροφή, θα είναι μία συγκρότηση νέου νομίσματος δεν σημαίνει καθόλου μνημόνιο».

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «εργαλείο» το εθνικό νόμισμα: «Όλες οι οικονομίες του κόσμου στηρίζονται στο εθνικό τους νόμισμα για να παρέχουν ρευστότητα και να τονώνουν την εθνική τους δραστηριότητα. Η Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα δεν την έχει». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν ακολουθήσει μπαράζ υποτιμήσεων αλλά πιθανόν να υπάρξει μια «περιορισμένη υποτίμηση», ενώ διαβεβαίωσε ότι έξοδος από την ευρωζώνη δεν συνεπάγεται έξοδο από την ΕΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι «δεν έχει τεθεί θέμα συμμετοχής στα ψηφοδέλτια μας, προκειμένου να μετάσχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα», ενώ ευχήθηκε ο Μανώλης Γλέζος να αποφασίσει τελικά να στηρίξει τη Λαϊκή Ενότητα.

Τέλος, αφού καλωσόρισε την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανακοινώσει συνεργασία με το κόμμα του και ξεκαθάρισε ότι η πρώην ΠτΒ στηρίζει ένθερμα τη Λαϊκή Ενότητα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας» με τον Αλέξη Μητρόπουλο.