Πολιτική

ΚΥΣΟΙΠ: Συμφωνία εως το Σάββατο Euroworking group την Κυριακή

ΚΥΣΟΙΠ: Συμφωνία εως το Σάββατο Euroworking group την Κυριακή ΚΥΣΟΙΠ: Συμφωνία εως το Σάββατο Euroworking group την Κυριακή
ΚΥΣΟΙΠ: Συμφωνία εως το Σάββατο Euroworking group την Κυριακή Eφικτή θεωρεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) την επίτευξη συμφωνίας με το κουαρτέτο έως το Σάββατο, καθώς όπως αναφέρει συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό. Μάλιστα προαναγγέλει ότι ήδη έχει προγραμματιστεί Euroworking group για την Κυριακή.

Οπως αναφέρεται στη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθές «το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και με τη συμμετοχή του Υπουργού και των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών, του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, όπως και του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για θέματα Ε.Σ.Π.Α., καθώς και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων, καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα σύγκλισης που έχουν επιτευχθεί και σχεδιάστηκαν οι επόμενες ενέργειες.

Το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. διαπίστωσε ότι ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός, καθώς συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί Eurogroup Working Group (EWG) μέσω τηλεδιάσκεψης». Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα περιμένει σε αυτή τη συνεδρίαση να εγκριθεί η εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.