Πολιτική

Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΝΔ με ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής

Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΝΔ με ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής
Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΝΔ με ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής Σε ομόφωνη απόφαση αναβολής της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που εμπόδιζαν την έναρξη της διαδικασίας.

Στη λίτη ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή επιρρίπτει τις ευθύνες για την αναβολή των εκλογών στην εταιρεία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Συνολικά είχαν στηθεί 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά κέντρα ώστε να μπορούσαν να ψηφίσουν όσοι επιθυμούν.

Δικαιώμα ψήφου θα είχαν όλα τα μέλη του κόμματος τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, είτε εγγράφονται την ημέρα της διενέργειας της εκλογής με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών.