Πολιτική

Eθνικό διάλογο για Ασφαλιστικό, Παιδεία και Σύνταγμα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Eθνικό διάλογο για Ασφαλιστικό, Παιδεία και Σύνταγμα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας Eθνικό διάλογο για Ασφαλιστικό, Παιδεία και Σύνταγμα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
Eθνικό διάλογο για Ασφαλιστικό, Παιδεία και Σύνταγμα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας Eθνικό διάλογο στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσει η κυβέρνηση αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής»

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι προτίθεται να καλέσει σε εθνικό διάλογο όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου σε εθνικό διάλογο και προσθέτει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και θέλω να πιστεύω, σημείωσε, ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση. Φυσικά σημείωσε , ο κ. Τσίπρας «ο δρόμος της καταγγελίας και της αδιέξοδης πολιτικής δημαγωγίας παραμένει πάντα εύκολος, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ώριμες και αναγκαίες , η κοινωνία το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην παιδεία λέγοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες». Επίσης,τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης σημειώνοντας ότι «είναι επιτέλους η ώρα να πάμε σε μια ευρεία και συνολική μεταρρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων , αλλά στην ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών»