Πολιτική

Πανούσης: Αντισυνταγματική η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών

Πανούσης: Αντισυνταγματική η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών
Πανούσης: Αντισυνταγματική η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών Βολές εναντίον των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα της ακολουθούμενης διαδικασίας για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε μιλώντας από τη Λάρισα, ο Καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης βρέθηκε στη Λάρισα για να μιλήσει στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Διαφθορά: η μαύρη σκιά της Δημοκρατίας» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Σ.Ε.Κ – Παράρτημα Ν. Λάρισας), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις και τα κίνητρα της παρούσας κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά, είπε ο κ. Πανούσης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν έχω δει κάτι να γίνεται εναντίον της διαφθοράς. Η διαφθορά έχει πολλά πλοκάμια, είναι παιδί του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης».

Όσον αφορά ειδικότερα το νέο πλαίσιο χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «δεδομένα αντισυνταγματική τη διαδικασία για την προκήρυξη των αδειών» και διερωτήθηκε παράλληλα: «Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το υπάρχον καθεστώς στα Μέσα Ενημέρωσης έχει προβλήματα γιατί θ’ αλλάξει αυτό με τον τρόπο που «τρέχει» το νέο καθεστώς η κυβέρνηση και ποιος μας λέει ότι θα είναι διαφανής η νέα διαδικασία και σε ποιο βαθμό;»

Για την διαφθορά ο κ. Πανούσης τόνισε ότι είναι «ένας ιδιαίτερος τρόπος ζωής και κουλτούρας καθετοποιημένης και «εκδημοκρατισμένης» στη χώρα μας, όχι μόνο σε μεγάλες υποθέσεις όπως π.χ. η SIEMENS αλλά και της παρέας. Μάλιστα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός «οι διεφθαρμένοι είναι και τιμημένοι στη χώρα μας και κάνουν τη διαφθορά να φαίνεται ως κάτι το φυσιολογικό. Μάλιστα οι διεφθαρμένοι είναι πετυχημένοι, αποτελούν πρότυπο και έχουν το συναίσθημα του δικαίου και όχι της παραβατικότητας».

Τον κ. Πανούση στη σημερινή εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Σ.Ε.Κ – Παράρτημα Ν. Λάρισας), περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πουτσιάκας.