Πολιτική

Τα προβλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού συζήτησαν Κουίκ - ΟΜΑΕ

Τα προβλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού συζήτησαν Κουίκ - ΟΜΑΕ Τα προβλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού συζήτησαν Κουίκ - ΟΜΑΕ
Συνεργασία για θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού είχε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) Δημήτρη Μιχελακάκη. Στη συνάντηση ήταν παρών ο δημοσιογράφος Στρατής «Στρατισίνο» Χατζηπαναγιώτου, βετεράνος διεθνής πρωταθλητής αυτοκινήτου.

«Από τους ασχολούμενους με την πολιτική, χρόνια τώρα, λίγοι αντιλαμβάνονται ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μία τεράστια επικοινωνιακή βάση για την προβολή της Ελλάδας που βοηθάει και την τουριστική βιομηχανία μας, αλλά και μια σημαντική οικονομική, με “φρέσκο” χρήμα για όλες τις τοπικές κοινωνίες όπου πραγματοποιούνται αγώνες, είτε αυτοκινήτου είτε μοτοσυκλετών», δήλωσε ο κ. Κουίκ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, προσθέτοντας ότι «είναι ένας ολόκληρος κόσμος, τις δραστηριότητες του οποίου οφείλω να τις προωθήσω σε συναρμόδια υπουργεία, όπως το Ανάπτυξης, Αθλητισμού, Τουρισμού, Μεταφορών, αλλά και στους πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ κ. Μιχελακάκη ότι οι πίστες σκορπισμένες στην Ελλάδα και η αγωνιστική δραστηριότητα η οποία σήμερα φθάνει τις 117 δράσεις τον χρόνο, συμβάλλουν και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Στις ευρωπαϊκές χώρες όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι υψηλού επιπέδου τα ποσοστά ατυχημάτων είναι πολύ χαμηλά. Δυστυχώς στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο», ανέφερε, επίσης, ο κ. Κουίκ.

Τα θέματα που έθεσαν υπ' όψιν του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ οι συνομιλητές του, αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τις αγωνιστικές πινακίδες, τα διεθνή διπλώματα οδήγησης, τα τρέιλερ μεταφοράς αγωνιστικών οχημάτων και οι συχνότητες επικοινωνίας με ασυρμάτους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνων.

«Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Να μπορεί ένας ιδιώτης με το αυτοκίνητό του να ρυμουλκεί ένα φουσκωτό σκάφος, που μαζί με τα καύσιμα και τη μηχανή, ή τις μηχανές, και μαζί με το τρέιλερ να ξεπερνά κατά πολύ τον ένα τόνο βάρος, και να μην μπορεί να πράξει το ίδιο με ένα αντίστοιχο τρέιλερ ένας ιδιώτης για το δικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο για να πάει σε ένα ράλι, ένα σιρκουί ή μία ανάβαση. Έχουμε κληρονομήσει πολλά παράλογα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν», είπε ο κ. Κουίκ, υποσχόμενος, τόσο στον κ. Μιχελακάκη όσο και στον «Στρατισίνο», ότι θα συζητήσει όλο αυτό το πακέτο των αιτημάτων προσωπικά ο ίδιος, με τον κάθε συναρμόδιο υπουργό ξεχωριστά.