Πολιτική

Παυλόπουλος: Οι Περιφέρειες στηρίζουν τον κοινωνικό ιστό για να μην υπάρχει ρήξη

Παυλόπουλος: Οι Περιφέρειες στηρίζουν τον κοινωνικό ιστό για να μην υπάρχει ρήξη Παυλόπουλος: Οι Περιφέρειες στηρίζουν τον κοινωνικό ιστό για να μην υπάρχει ρήξη
Στη στήριξη των Περιφερειών στον κοινωνικό ιστό για να μην υπάρξει ρήξη, υπό συνθήκες οιονεί ανθρωπιστικής κρίσης, τις οποίες βιώνουμε σήμερα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ιδίως στο πλαίσιο του προσφυγικού, οι Περιφέρειες εκείνες που υφίστανται το μεγάλο βάρος, έχουν ανταποκριθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό και αυτό σας το αναγνωρίζει η κοινωνία. Όπως επίσης γνωρίζω πάρα πολύ καλά, πως σ΄ αυτές τις συνθήκες, οιονεί ανθρωπιστικής κρίσης, τις οποίες βιώνουμε, οι Περιφέρειες στηρίζουν τον κοινωνικό ιστό για να μην υπάρχει ρήξη» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε: «Οι δυσχέρειες είναι γνωστές. Στο πλαίσιο του ρόλου μου θα κάνω αυτό που μου αναλογεί. Ένα όμως μπορώ να πω και το επαναλαμβάνω. Συνεχίστε στον ίδιο δρόμο και θυμηθείτε ότι ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο δεύτερο βαθμό, μολονότι είναι ευρύτερος από τον πρώτο, η επαφή σας με την κοινωνία είναι εκείνη που σας καταξιώνει. Η στήριξη της κοινωνίας από την πλευρά σας είναι εκείνη, η οποία επιβεβαιώνει την σημασία του ρόλου σας, αλλά ταυτοχρόνως σας καταξιώνει στην ίδια την κοινωνία επειδή ανταποκρίνεσθε σ΄ αυτό για το οποίο έχετε εκλεγεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι οι Περιφέρειες μέχρι σήμερα έχουν συνεισφέρει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια η οποία γίνεται στην συνεχώς και πιο επικίνδυνη στιγμή για την χώρα και συμπλήρωσε «Θέλουμε να συνεισφέρουμε ακόμα περισσότερο. Έχουμε βάλει βαθιά το αποτύπωμα της προσφοράς μας αυτής, αλλά θέλουμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε. Δεν θέλουμε συνολική παρέμβαση στο έργο μας. Θέλουμε συνεργασία, θέλουμε συνέργια, θέλουμε ειλικρίνεια, θέλουμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας. Και σ' αυτήν την δύσκολη στιγμή πρέπει να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».