Υγεία

Γιατί αργεί η «Ελευθερία» για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου

Γιατί αργεί η «Ελευθερία» για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου
 Η παιδίατρος, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε εξηγήσεις αναφορικά με το γιατί δεν απολαμβάνουν ακόμα ελευθερίες όσοι Έλληνες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Στη συμπεριφορά όσων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου.

Αρχικά υπογράμμισε ότι μέσα στους επόμενους μήνες το καλοκαίρι όσοι εμβολιάστηκαν θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εντός και εκτός Ελλάδας, συμμετοχή σε περισσότερες και διαφορετικού επιδημιολογικού κινδύνου δραστηριότητες.

Η καθηγήτρια διευκρίνισε ότι και οι δύο επιτροπές του Υπουργείου Υγείας (σ.σ.: Εμπειρογνωμόνων, Εμβολιασμού) επεξεργάζονται σχετικές οδηγίες που θα εκδοθούν μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτροπές θα εξετάσουν τόσο κοινωνικές δραστηριότητες, δηλαδή αν οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν μάσκα σε εστιατόρια, συναυλίες κλπ όσο και το αν θα απαιτείται να υποβάλλονται σε self test.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε, ωστόσο, ότι ακόμα δεν είναι η ώρα για να παρερμηνεύσουμε τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών. Στη χώρα μας έχουμε ακόμα υψηλή ενδημικότητα και χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με το Ισραήλ και τη Βρετανία. Όποιος διαβάσει με προσοχή τις οδηγίες καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις στο που και πότε οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να χαλαρώσουν από τα μέτρα προστασίας.

Χωρίς μάσκες η συνάντηση δύο ζευγαριών πλήρως εμβολιασμένων...