Υγεία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα θολά σημεία της απόφασης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα θολά σημεία της απόφασης
Η κυβέρνηση χτες, δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό για ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών καθώς επίσης και πρόστιμο 100 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν θολά σημεία τα οποία και πρέπει να διευκρινιστούν στην αυριανή ενημέρωση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών. Σε αντίθετη περίπτωση είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Ωστόσο υπάρχουν θολά σημεία στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα οποία χρίζουν διεκρίνισης. Καταρχάς, θα πρέπει να δοθεί λύση με τους κατάκοιτους πολίτες καθώς παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στον εμβολιασμό τους από τα κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, υπάρχουν πολίτες που έχουν προχωρήσει τον εμβολιασμό τους εκτός Ελλάδας, συνεπώς είναι δύσκολη διασταύρωση των στοιχείων από το μητρώο εμβολιασμού. 

Τέλος, θα πρέπει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με όσους πολίτες έχουν νοσήσει και το πιστοποιητικό τους λήγει μετά τις 15 Ιανουαρίου. Αν και η λογική λέει, ότι εφόσον φανεί στο σύστημα ότι έκλεισαν ραντεβού δεν θα τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο, αυτό μένει να διευκρινιστεί κατά την αυριανή ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

NETWORK