Υγεία

Καρκίνος του Μαστού: Ολιστική αντιμετώπιση, στοχευμένη θεραπεία

Καρκίνος του Μαστού: Ολιστική αντιμετώπιση, στοχευμένη θεραπεία
Ο καρκίνος του μαστού και προλαμβάνεται και θεραπεύεται, ιδιαίτερα όταν διαγιγνώσκεται σε πρώιμα στάδια της νόσου.

Οκαρκίνος του μαστού είναι μία συχνή νόσος των γυναικών (και σπανιότερα των ανδρών) του Δυτικού κόσμου. Στις γυναίκες είναι ίσως ο πλέον συχνός καρκίνος και αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο.

Ωστόσο, ο καρκίνος του μαστού και προλαμβάνεται και θεραπεύεται, ιδιαίτερα όταν διαγιγνώσκεται σε πρώιμα στάδια της νόσου. Επιπλέον, πρόσφατες εξελίξεις στην θεραπευτική του καρκίνου του μαστού στον τομέα της χειρουργικής, ακτινοθεραπευτικής και φαρμακευτικής αγωγής, έχουν συντελέσει, ώστε τα ποσοστά επιβίωσης των πασχόντων να αυξηθούν σημαντικά κατά τις τελευταίες τρείς δεκαετίες.

Η σύγχρονη τάση αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού θέλει την προσέγγιση σε κάθε ασθενή να γίνεται ολιστικά και με στόχευση της θεραπείας στην ειδική της περίπτωση. Αν η σύγχρονη φαρμακευτική αγωγή κατά του καρκίνου του μαστού μπορούσε να εκφραστεί με μία λέξη, αυτή θα ήταν η εξατομίκευση. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ο ίδιος για όλες και όλους, αλλά έχει μία διαφορετική βιολογική συμπεριφορά, που ανιχνεύεται μέσα από εξειδικευμένες εξετάσεις, βάσει των οποίων επιλέγεται και η καταλληλότερη θεραπεία για κάθε ασθενή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο theissue