Υγεία

Κορονοϊός: 4 θάνατοι και καμία νέα διασωλήνωση - Εκθεση ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: 4 θάνατοι και καμία νέα διασωλήνωση - Εκθεση ΕΟΔΥ
Μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Τέσσερις θάνατοι, μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και καμία νέα διασωλήνωση τα βασικά συμπεράσματα του ΕΟΔΥ για την πορεία του ιού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Κατά τον ΕΟΔΥ ο αριθμός των εισαγωγών (n=66) παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=97) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=708).

Παράλληλα, δεν καταγράφηκε νέα διασωλήνωση. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 2 και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 16, ενώ ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 7.

koronoios_eody1_a5469.jpg

Τέλος καταγράφηκαν 4 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 82 έτη (εύρος 67-96 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=7) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=46).

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παραμένει η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά).

Τέλος, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 2 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν, πτώση σε 5 και σταθεροποίηση σε 2.

Δείτε τον πίνακα

pinakas_koronoios_limata_bd01f.jpg

 Δείτε την έκθεση ΕΔΩ