Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για το δωρεάν ρεύμα για την αιθαλομίχλη

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για το δωρεάν ρεύμα για την αιθαλομίχλη Δημοσιεύτηκε η απόφαση για το δωρεάν ρεύμα για την αιθαλομίχλη
Δημοσιεύτηκε η απόφαση για το δωρεάν ρεύμα για την αιθαλομίχλη Εκδόθηκε η απόφαση του ΥΠΕΚΑ σε ΦΕΚ για το δωρεάν ρεύμα σε δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου σε περίπτωση εμφάνισης αιθαλομίχλης .

Η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ σύμφωνα με το ΦΕΚ που παρουσιάζει πρώτο το dikaiologitika.gr όπως είχε προαναγγήλει ο υπουργός Περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τις προηγούμενες ημέρες που είχε εκδοθεί ανακοίνωση για αυξημένα αιωρούμενα σωματίδια οι δικαιούχοι του Κοινωνικού τιμολογίου να μην έχουν δωρεάν ρεύμα.

Η απόφαση προβλέπει και τον τύπο που θα εφαρμοστεί ώστε να υπολογίζεται η κατανάλωση ρεύματος που δεν πρέπει να χρεωθεί στους καταναλωτές.

Τι αναφέρει η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για το δωρεάν ρεύμα σε περίπτωση εμφάνισης του φαινομένου Αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις της χώρας

Σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης – και συγκεκριμένα έκδοσης σύστασης για διακοπή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας – από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το χωρικό πεδίο της Περιφέρειας Αττικής ή τον αρμόδιο Περιφερειάρχη για το χωρικό πεδίο των λοιπών Περιφερειών της χώρας, ισχύουν τα κάτωθι για τους δικαιούχους του Κ.Ο.Τ. που κατοικούν στο χωρικό πεδίο εφαρμογής των προηγούμενων μέτρων και για το τετράμηνο εντός του οποίου έλαβε χώρα η εφαρμογή των εν λόγω μέτρων.

Για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των ανωτέρω βραχυπρόθεσμων μέτρων η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ. είναι μηδενική.

Τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης όπως ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχων στο άρθρο 2 της υπ’ αριθμ. Δ5−ΗΛ/Β/Φ29/16027/06.08.2010 (ΦΕΚ Β΄ 1403/06.09.2010) υπουργικής απόφασης, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει, διευρύνονται σύμφωνα με τον τύπο:
Δ.Ο.Τ.Κ.i = Ο.Τ.Κ.i * (1+ 2*A.H.E.M./120) όπου Δ.Ο.Τ.Κ.i : Διευρυμένα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων

Ο.Τ.Κ.i : Υφιστάμενα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για κάθε κατηγορία δικαιούχων
A.H.E.M. : Αριθμός ημερών εφαρμογής μέτρων
Οι προμηθευτές οφείλουν να ενημερώνουν τους δικαιούχους ΚΟΤ που εκπροσωπούν μέσω των λογαριασμών που εκδίδουν για την εφαρμογή των ανωτέρω προβλέψεων.»

NETWORK