Εκλογές 2014

ΥΠΕΣ εκλογές 2014 αποτελέσματα

ΥΠΕΣ εκλογές 2014 αποτελέσματα ΥΠΕΣ εκλογές 2014 αποτελέσματα
ΥΠΕΣ εκλογές 2014 αποτελέσματα Σε 21 από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ΥΠΕΣ ανακοινώνει για τις εκλογές 2014 τα αποτελέσματα.

Η Singular Logic μαζί με το ΥΠΕΣ ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αλλά και την σταυροδοσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών αφού έχουν αναπτπυξει ειδικό σύστημα για την καταμέτρηση των σταυρών .

Στην Ελλάδα, εκτός από τις ευρωεκλογές, διεξάγεται και ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Οι κάλπες στην Ελλάδα κλείνουν στις 7.00 το απόγευμα και στην Κύπρο στις 6.00 το απόγευμα.

Για τις ευρωεκλογές, που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη ψηφίζουν περισσότεροι από 388 εκατ. ψηφοφόροι.Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα αναδειχθούν από την εκλογική διαδικασία είναι συνολικά 751.

Είκοσι ένας είναι οι ευρωβουλευτές που εκλέγονται από την Ελλάδα και έξι είναι από την Κύπρο.

Μέσω του SRT του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών από τα εκλογικά τμήματα προς το ΥΠΕΣ θα αποστέλουν μόνο τα αποτελέσματα για τους υποψηφίους των κομμάτων που μπαίνουν στην Ευρωβουλή .

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Logic τα αποτελέσματα θα ανέβουν στο σύστημα της εταιρείας το βράδι της Δευτέρας.

Για την σταυροδοσία των ευρωεκλογών ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει προετοιμασία προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τη Singular, να μπορέσουν να παραδώσουν στη ροή των αποτελεσμάτων, τη σταυροδοσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών αλλά και οριστικά στοιχεία για τα ελληνικά κόμματα που εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο έως τη Δευτέρα το βράδυ.

Όπως επισήμαναν, έχει ζητηθεί από το 60% των 4.900 εκλογικών τμημάτων που συμμετέχουν στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) να δώσουν προτεραιότητα, κατά την καταμέτρηση, στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών. Από τα υπόλοιπα τμήματα που συμμετέχουν στο σύστημα, από το 20% ζητήθηκε να δώσει προτεραιότητα στις δημοτικές και από το 20% στις περιφερειακές εκλογές.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπαν, δεν πρόκειται να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση στη διάρκεια της νύχτας. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ρέουν κανονικά μετά τις 19:00, οπότε κλείνουν οι κάλπες. Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα είναι δυνατή μια πρώτη εκτίμηση στις 22:00, εφόσον οι αντιπρόσωποι καταφέρουν να πείσουν τους εναγωνίως αναμένοντες υποψήφιους τοπικούς άρχοντες ότι θα πρέπει να γίνει, πρώτα, καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα των εκλογών και τις εξελίξεις εδώ

Αποτελέσματα εκλογών στο 93,05% των ψήφων

Ευρωεκλογές αποτελέσματα σταυροί