ΑΡΧΕΙΟ

Φορολογική Ενημερότητα απο συμβολαιογράφους

Φορολογική Ενημερότητα απο συμβολαιογράφους
Φορολογική Ενημερότητα απο συμβολαιογράφους Απο τους συμβολαιογράφους θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα αφού οι συμβολαιογράφοι θα μπορούν να εκδώσουν την φορολογική ενημερότητα από το taxisnet μετά απο εγγραφή στην υπηρεσία.

 

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στα πλαίσια των ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISnet, αποδίδει στους Συμβολαιογράφους και τα Συμβολαιογραφικά γραφεία πρόσθετο ρόλο και δικαιώματα χρήσης προκειμένου να λαμβάνουν Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας για τους πελάτες τους μέσω Διαδικτύου.


Προκειμένου να αποδοθεί ο πρόσθετος ρόλος σε ένα Συμβολαιογράφο ή ένα Συμβολαιογραφικό γραφείο, θα πρέπει να ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Να είναι πιστοποιημένος χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISnet. Εάν δεν έχει ήδη πιστοποιηθεί, παρακαλείται να πιστοποιηθεί ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες:
http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/Manual/Taxisnet_registraton.pdf
2. Να συμπεριλαμβάνεται, με πλήρη στοιχεία, στα ενεργά μέλη ενός Συμβολαιογραφικού Συλλόγου. Τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται από τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους στη ΓΓΠΣ και τηρούνται στα σχετικά αρχεία.
3. Να έχει κάνει έναρξη εργασιών με την ύπαρξη σχετικής δραστηριότητας στο Μητρώο TAXIS.

Από τη στιγμή που έχει αποδοθεί ο πρόσθετος ρόλος του Συμβολαιογράφου σε έναν χρήστη, αυτός μπορεί να δρα για λογαριασμό τρίτων, στις εφαρμογές ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με τον τρόπο που καθορίζεται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Οι δυνατότητες χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που ορίζονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τους Συμβολαιογράφους, αποδίδονται στους χρήστες αυτούς από τους διαχειριστές των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και είναι οι ίδιες για όλους.
Ειδικά για την εφαρμογή έκδοσης Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, όλοι οι πιστοποιημένοι χρήστες Συμβολαιογράφοι θα μπορούν να αιτούνται την έκδοση ΑΦΕ για όλους τους φορολογουμένους, πιστοποιημένους ή μη χρήστες του TAXISnet, οι οποίοι είναι πελάτες τους.

Εξουσιοδότηση υπαλλήλου (για Συμβολαιογραφικά γραφεία Νομικά Πρόσωπα)
Ειδικά για τα Νομικά προσωπα / Συμβολαιογραφικά γραφεία προβλέπεται η δυνατότητα εξουσιοδότησης φυσικών προσώπων υπαλλήλων/εκπροσώπων τους, για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Τα Σ.Γ. θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία πιστοποίησης στο TAXISnet και την διαδικασία αίτησης και απόδοσης του πρόσθετου ρόλου, όπως
περιγράφηκε παραπάνω.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουν πιστοποιημένους χρήστες του TaxisNet, υπαλλήλους ή εκπροσώπους τους, προκειμένου να κάνουν χρήση των υπηρεσιών για λογαριασμό των πελατών τους.
Ο εξουσιοδοτηθείς χρήστης αποκτά τη δυνατότητα δράσης ως «Εκπρόσωπος Συμβολαιογραφικού Γραφείου». Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι παρέχεται η δυνατότητα ώστε ένας χρήστης του TaxisNet να είναι υπάλληλος ενός ή περισσότερων Συμβολαιογραφικών Γραφείων.

οδηγίες για τους συμβολαιογράφους απο το taxisnet εδώ