Δημόσιο

Αναγκαία η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα θέατρα της Αθήνας, σημειώνει ο Γ. Καμίνης

Αναγκαία η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα θέατρα της Αθήνας, σημειώνει ο Γ. Καμίνης Αναγκαία η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα θέατρα της Αθήνας, σημειώνει ο Γ. Καμίνης
Την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας σε θέατρα και χώρους πολιτισμού, ζήτησε, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης από τους εκπροσώπους των θεάτρων και θεατρικών σκηνών, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

«Δουλέψαμε πάρα πολύ μαζί με τον κόσμο του θεάτρου, μαζί και με το υπουργείο Πολιτισμού και βγήκε μία νομοθεσία η οποία ξεκαθάρισε σε σημαντικό βαθμό το τοπίο. Τώρα κάνουμε το δεύτερο βήμα, πάμε να δούμε να εφαρμόζεται απαρεγκλίτως η νομοθεσία, αφού υπήρξε ένα ικανό μεταβατικό διάστημα προσαρμογής στις νέες διατάξεις» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι επί δεκαετίες υπήρχε μία κατάσταση τελείως ανορθολογική.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «με τον κόσμο του θεάτρου συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε και την καλλιτεχνική άνθηση να διασφαλίσουμε, και παράλληλα να τηρείται η νομιμότητα για την ασφάλεια χιλιάδων θεατών και του προσωπικού».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Αστικών μη Κερδοσκοπικών Θιάσων, Αιμιλία Υψηλάντη, υπογράμμισε κι εκείνη την καλή συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και την ανάγκη τήρησης του νόμου: «Πρέπει να δουλέψουμε έως την έναρξη της επομένης σεζόν, για να πετύχουμε την εύρυθμη λειτουργία των θεάτρων. Ευχαριστούμε το δήμο, ο οποίος πάντα πριν λάβει κάποια αυστηρά μέτρα, φροντίζει να συζητά με τον ευαίσθητο χώρο των θεάτρων. Τα θέατρα πρέπει να προχωρήσουν σε εργασίες, μερικές φορές πολυδάπανες. Αφορούν βασικά ζητήματα ενεργητικής πυροπροστασίας και κάθε θέατρο πρέπει να έχει αυτό το πιστοποιητικό. Όλα τα θέατρα πρέπει να προσαρμοστούν στον καινούργιο νόμο», τόνισε η κ. Υψηλάντη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας, Δημήτρης Καρατζιάς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «έως την έναρξη της νέας σεζόν, τα προβλήματα θα έχουν ξεπεραστεί». Ζήτησε ωστόσο απ’ το υπουργείο Πολιτισμού, «να ξαναφτιαχθεί ο νόμος» καθώς και «την ενεργό στήριξή του».

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, Κώστας Κεχαγιόγλου, επισήμανε ότι δεν συνεδρίασε ποτέ η επιτροπή που ήταν αρμόδια να εισηγηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των θεάτρων και των νυχτερινών κέντρων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη, ο πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών Θεάτρου Θανάσης Σταυρόπουλος, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.ά.