Δημόσιο

Διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ για την σύνταξη των νέων προϋπολογισμών των δήμων

Διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ για την σύνταξη των νέων προϋπολογισμών των δήμων Διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ για την σύνταξη των νέων προϋπολογισμών των δήμων
Τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για τη σύνταξη των προϋπολογισμών των δήμων για το 2017, ζητεί η ΚΕΔΕ.

Με απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιό της, στην σημερινή του συνεδρίαση, ζητεί να αυξηθούν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) κατά το ποσό τουλάχιστον του κόστους των μεταφερομένων αρμοδιοτήτων (δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες), αλλά και των σχολικών καθαριστριών.

Επίσης, να ξεκινήσει το 2017 η απόδοση στους δήμους της «νέας» γενιάς παρακρατηθέντων πόρων τους από το 2009 μέχρι και σήμερα, τα οποία η ΚΕΔΕ υπολογίζει ότι ανέρχονται τουλάχιστον στα 10 δισ. ευρώ και να εξαιρεθούν οι δήμοι από την ενεργοποίηση του κόφτη σε περίπτωση μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

Ακόμη, να δεσμευθεί η κυβέρνηση για την υλοποίηση του προϋπολογισμού 2016, και όχι την τελευταία ημερομηνία του τρέχοντος έτους, όπως έγινε πέρυσι.

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της ΚΕΔΕ με πολιτικούς αρχηγούς

Παράλληλα, συνεχίζει τις συναντήσεις η ηγεσία της ΚΕΔΕ με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

Μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η ηγεσία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί την Τρίτη, στις 5.30 μ.μ., με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πέμπτη στην 1.30 μ.μ., με τον πρόεδρο του κόμματος το «ΠΟΤΑΜΙ» Σταύρο Θεοδωράκη.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων δημοσιοποίησε πριν λίγο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.