Δημόσιο

Ψηφιοποιούνται οι πολεοδομικές άδειες του Δήμου Αθηναίων

Ψηφιοποιούνται οι πολεοδομικές άδειες του Δήμου Αθηναίων Ψηφιοποιούνται οι πολεοδομικές άδειες του Δήμου Αθηναίων
Ψηφιοποιούνται οι πολεοδομικές άδειες του Δήμου Αθηναίων Στοχευμένες δράσεις οργανωτικού και επιχειρησιακού Ανασχεδιασμού Εξωστρεφών Διαδικασιών της Διεύθυνσης Σχεδίου Πόλεως και Δόμησης θα υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων.

Οι δράσεις που θα υλοποιήσει ο δήμος Αθηναίων αφορούν την συγκέντρωση των φυσικών αρχείων των Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Αθηναίων σε ένα κεντρικό σημείο αποθήκευσης, η αρχειοθέτηση αυτών καθώς και η ψηφιοποίηση-τεκμηρίωση συγκεκριμένων εντύπων.

Εκτιμάται ότι το σύνολο των προς ψηφιοποίηση αδειών σε έντυπη μορφή ανέρχεται στις 140.000 και ο συνολικός αριθμός των φακέλων ανέρχεται στις 250.000.

Οι στόχοι του Έργου είναι:

- Η ψηφιοποίηση και η αρχειοθέτηση του φυσικού αρχείου της υπηρεσίας δόμησης (πρώην πολεοδομίας) και παρέχοντας στοιχεία σε όλους τους
εμπλεκόμενους που χρειάζονται πρόσβαση π.χ. πολιτικούς μηχανικούς.
- Της απλούστευσης ή/και του ανασχεδιασμού ορισμένων επιχειρησιακών διαδικασιών των υπηρεσιών δόμησης με στόχο την βελτίωση του τρόπου λειτουργίας.
- Της πλήρους ηλεκτρονικοποίησης σημαντικού αριθμού διαδικασιών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστηριότητες ή/και εργασίες:
- Μεταφορά, Καταλογογράφηση και Ταξινόμηση Φακέλων
- Ψηφιοποίηση – Τεκμηρίωση και Αρχειοθέτηση Φακέλων
- Παροχή υπηρεσιών φύλαξης του Φυσικού Αρχείου και πρόσθετων Ψηφιοποιήσεων
- Ανασχεδιασμός Επιλεγμένων Διαδικασιών Υπηρεσίας Δόμησης
- Ανάπτυξη, εγκατάσταση και παραμετροποίηση