Δημόσιο

Με αλλαγές το νομοσχέδιο για την ''μικρή'' ΔΕΗ

Με αλλαγές το νομοσχέδιο για την ''μικρή'' ΔΕΗ Με αλλαγές το νομοσχέδιο για την ''μικρή'' ΔΕΗ
Με αλλαγές το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ Έγκριση για μια σειρά από βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τη ''μικρή'' ΔΕΗ έδωσε η χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή, θα υπάρχουν ικανοποιητικές βελτιώσεις διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πήγες όποτε -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πήγες- δεν τίθεται θέμα επιψήφισής του από τους βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, κατά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς έκανε δεκτές τις οχτώ προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και για τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση, κ.ά).

Την ίδια ώρα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προαναγγέλλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τετάρτη και παναττικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη το απόγευμα (19.00) από τα γραφεία της επιχείρησης μέχρι τη Βουλή.

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα και στη Μεγαλόπολη. Μερίδα των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ μάλιστα δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο και γενικευμένου μπλακ άουτ, ωστόσο η πλειονότητα των συνδικαλιστών θέλουν την κοινή γνώμη με το μέρους τους.

Κυβερνητικές πήγες που ρωτήθηκαν για τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ εκτίμησαν ότι δεν θα φθάσουμε σε ακραίες εκδηλώσεις και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.

Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι» προειδοποιώντας με επιστράτευση.

# TAGS