Δημόσιο

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Φωτογραφία: Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, για τους εργαζόμενους στους δήμους στην Περιφέρεια Αττικής και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, προκήρυξε για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αιτία για τη σημερινή στάση εργασίας, η διεξαγωγή δίκης σε βάρος όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Μάρτιο του 2010,  περίοδο εφαρμογής του πρώτου μνημονίου και της περικοπής των αποδοχών.

Συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές καλούνται να δικαστούν από το Β” Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Κτίριο 8 – Αίθουσα 1) γιατί «παράνομα εισήλθαν… και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον ΧΥΤΑ Φυλής στις 6 και 7 Μαρτίου 2010. Στο κάλεσμά της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει πως η παραπομπή των συνδικαλιστών σε δίκη, παραμονές μάλιστα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο «της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά των μνημονιακών πολιτικών».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ τονίζει ότι «όπως  και στο παρελθόν συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η «φάμπρικα» των ποινικών διώξεων που συνεχίζεται δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημά τους ούτε την αγωνιστικότητά τους».