Ελλάδα

Στο Κόκκινο: Στάση εργασίας την Παρασκευή και 24ωρη απεργία στις 2 Σεπτεμβρίου – Η απόφαση των εργαζομένων

Στο Κόκκινο: Στάση εργασίας την Παρασκευή και 24ωρη απεργία στις 2 Σεπτεμβρίου – Η απόφαση των εργαζομένων Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Αντί για χρήματα στους λογαριασμούς μας, βλέπουμε δημοσιεύματα ότι τάχα «πληρώθηκε ένας μισθός» αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο.

Ομόφωνη απόφαση για στάση εργασίας μεταξύ άλλων, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, έλαβε η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο (Αθήνα), στον 91.4 Στο Κόκκινο (Θεσσαλονίκη) και στον 107.7 Στο Κόκκινο (Πάτρα) που συγκλήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου με συμμετοχή των σωματείων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΤΕΡΜΘ.

Η συνέλευση των εργαζομένων αποφάνθηκε πως

1. Μία εβδομάδα μετά τις δεσμεύσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ περί άμεσης καταβολής χρημάτων που αντιστοιχούν στο επίδομα αδείας μας και συγκεκριμένων κινήσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών και την κανονικοποίηση της μισθοδοσίας μας, δεν έχουμε απολύτως κανένα νεώτερο από πουθενά.

2. Αντί για χρήματα στους λογαριασμούς μας, βλέπουμε δημοσιεύματα ότι τάχα «πληρώθηκε ένας μισθός», ότι δήθεν «καταβλήθηκαν τα δεδεουλευμένα», και διαρροές σχετικά με το ποιοι έδωσαν αυτά τα χρήματα. Δηλώνουμε ρητά ότι παραμένουμε απλήρωτοι/απλήρωτες για τους τελευταίους δύο μήνες και εξακολουθούμε να αναμένουμε την κατά τον νόμο υποχρεωτική εξόφληση του θερινού επιδόματος αδείας.

3. Όπως είχαμε προαναγγείλει, προχωρούμε από 1ης Σεπτεμβρίου σε νομικές κινήσεις για την διασφάλιση των δεδουλευμένων μας.

4. Οι εργαζόμενοι/ες Στο Κόκκινο έχουμε δουλέψει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά υπό αντίξοες συνθήκες, στην υπηρεσία μιας κοινωνικής εναλλακτικής ενημέρωσης. Το κάνουμε από τη θέση μας, δημοσιογραφική, διοικητική ή τεχνική και ζούμε από τη δουλειά μας. Δεν έχουμε καμία σχέση με εσωκομματικές διαμάχες, δεν μας απασχολούν και δεν επιθυμούμε να εργαλειοποιούμαστε σε αυτές.

5. Με το πέρας μίας εβδομάδας κατά την οποία ουδείς μας ενημέρωσε για κάτι, επανερχόμαστε σε κινητοποιήσεις, προκηρύσσοντας:

-Στάση εργασίας την Παρασκευή 30 Αυγούστου από τις 14:00 έως τις 18:00
-24ωρη απεργία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνοντας το απεργιακό πρόγραμμα με τη συνδρομή των σωματείων μας.

Παράλληλα σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 30 Αυγούστου έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 31 Αυγούστου, στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».