Δημόσιο

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οριστικές αποφάσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οριστικές αποφάσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οριστικές αποφάσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική Φωτογραφία: ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οριστικές αποφάσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οριστικές αποφάσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική «Το Σάββατο πρέπει να έχουν τελειώσει οι κουβέντες και την Κυριακή πρέπει να ξεκινήσει η δουλειά» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση απορριμμάτων. «Δεν έχουμε το περιθώριο να συνεχίζουμε να κουβεντιάζουμε. Χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις» τόνισε.

Εμμένοντας στην αναγκαιότητα το Σάββατο το βράδυ -με το κλείσιμο του συνεδρίου- να έχουν ληφθεί και αποφάσεις, πρόσθεσε -κρούοντας ταυτοχρόνως τον κώδωνα του κινδύνου: «Υπάρχει ο κίνδυνος από την ανυπαρξία παρουσίας να πάμε στο να λέμε πολλά λόγια που θα καθυστερήσουν το σχέδιο».

Απαίτησε αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον νέο σχεδιασμό «σε αντίθεση με όλες τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν κάνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση παρατηρητή. Μέχρι τώρα οι δήμοι έκαναν μόνο την αποκομιδή και τη μεταφορά στη Φυλή».

«Αυτό είναι ένα μοντέλο απαρχαιωμένο και αναποτελεσματικό που σήμαινε επί χρόνια σπατάλη πόρων και υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι οι μνημονιακές πολιτικές δημιούργησαν επιπλέον προβλήματα στη συντήρηση του εξοπλισμού.

Τέλος, πιστοποίησε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα στηρίξει τη ριζική αναθεώρηση, ότι είναι «ξεκάθαρα υπέρ του διαχωρισμού, της ανακύκλωσης, της ελαχιστοποίησης του όγκου των απορριμμάτων και της κομποστοποίησης».