Δημόσιο

ΣΕΠΕ: Ημερίδες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ελέγχου

ΣΕΠΕ: Ημερίδες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ελέγχου
ΣΕΠΕ: Ημερίδες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ελέγχου Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ενημερωτικές ημερίδες με θέμα την απλούστευση των διαδικασιών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ) πραγματοποιούνται σήμερα, 17 Φεβρουαρίου, αλλά και την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Χαιρετισμό στη σημερινή ημερίδα είναι προγραμματισμένο να απευθύνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας την δέσμευση της νέας κυβέρνησης για αύξηση του εργατικού δυναμικού του Σώματος, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των ελέγχων που πραγματοποιούνται στην αγορά εργασίας. Επίσης, θα σημειωθεί η πάγια θέση ότι πρέπει να υπάρξει βελτίωση των διατάξεων που διέπουν την αγορά εργασίας, έτσι ώστε το ΣΕΠΕ να μπορεί να προσφέρει πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες που ζητούν τη βοήθειά του.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΕΠΕ, ως ο αρμόδιο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Εργασίας, ενδυναμώνεται με σύγχρονα συστήματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αλλά και αναβαθμισμένες διοικητικές διαδικασίες. Έτσι, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί ο ρόλος του στον έλεγχο της ορθής εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, καθώς και στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Παράλληλα, το δίκτυο των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ, εκσυγχρονίζεται στο σύνολο της επικράτειας, έτσι ώστε να επιτελεί αποτελεσματικότερα το ελεγκτικό, ενημερωτικό και συμφιλιωτικό έργο του.

Η σημερινή, πρώτη ημερίδα απευθύνεται στους φορείς και στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, ενώ η δεύτερη στους φορείς της αγοράς εργασίας.

Στόχος των ανωτέρω εκδηλώσεων είναι η αναλυτική ενημέρωση για το ανασχεδιασμένο μοντέλο λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε., η ενίσχυση του διαλόγου και η προαγωγή της συνεργασίας εργαζομένων, εργοδοτών, κοινωνικών εταίρων, άλλων δημόσιων αρχών και σωμάτων ελέγχου.