Δημόσιο

Μαξίμου: Συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό

Μαξίμου: Συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό Μαξίμου: Συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό
Μαξίμου: Συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό Για «μαραθώνιους παραπληροφόρησης και ξενοφοβικής υστερίας» που «δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή μιας νηφάλιας, υπεύθυνης και ανθρωπιστικής συζήτησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα», κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι αναφερόμενοι στο κλίμα που δημιουργήθηκε με την υπόθεση της διαταγής για τους μετανάστες.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι «θα επιδιώξει να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι η συγκεκριμένη διαταγή, ενώ «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ»

Στρέφοντας την κριτική τους κατά τον κ. Σαμαρά και μερίδα των ΜΜΕ κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «προέβησαν σε μία ακόμα επινόηση: πως η συγκεκριμένη διαταγή βγήκε με πολιτική εντολή, ενώ αυτό έχει διαψευσθεί με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο».

«Η κυβέρνηση επιλέγει η ίδια τους τρόπους και το χρόνο υλοποίησης της πολιτικής της και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί» τονίζουν.

Όπως κάνουν γνωστό οι ίδιοι κύκλοι «η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του Ν. 3907/2011. Με βάση την εφαρμογή του νόμου έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι μετανάστες  που κρατούνταν παρανόμως στα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με τις κατάλληλες προβλέψεις και όρους, όπως και τη δήλωση οικίας, με προτεραιότητα στις ευάλωτες περιπτώσεις όπως οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικοι, με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας».

Μάλιστα, αναφέρουν ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι «να κλείσει οριστικά το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας για ανθρωπιστικούς, πολιτικούς και συμβολικούς λόγους. Ακόμα προετοιμάζεται η μετατροπή των υπολοίπων κέντρων κράτησης σε ανοικτές δομές φιλοξενίας» ενώ εφαρμόζεται η άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο.

Όπως σχολιάζουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε, μια πολυδάπανη, απάνθρωπη και ξενοφοβική, μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, διασύροντας τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με καταδίκες και πρόστιμα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.