Δημόσιο

Εξετάσεις οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων β περ. 2015

Εξετάσεις οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων β περ. 2015 Εξετάσεις οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων β περ. 2015
Εξετάσεις οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων β περ. 2015 Την προκήρυξη και τον προγραμματισμό εξετάσεων υποψηφίων οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων Β' περιόδου 2015 ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσει γραπτές εξετάσεις της 2ης Περιόδου 2015, για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας για την οδική μεταφορά Εμπορευμάτων/Επιβατών, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ.1071/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 21ης Οκτωβρίου 2009.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα εξετάσεων της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Βόρειου τομέα Αθηνών (Λ. Μεσογείων 448, Αγία Παρασκευή) στις 24-06- 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00 πμ για την οδική μεταφορά Εμπορευμάτων , και στις 25-06-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:00 για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας (ΠΕΕ) Επιβατών . Η Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε Βορείου Τομέα Αθηνών εξουσιοδοτείται να συντάξει συγκεκριμένο ωριαίο πρόγραμμα εξετάσεων νια τις ημέρες αυτές, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων και των κατηγοριών των πιστοποιητικών για τις οποίες αυτοί πρόκειται να εξεταστούν, όπως αυτά θα προκύψουν από τις τελικές καταστάσεις υποψηφίων που θα καταθέσουν οι ανήκουσες στην περιοχή αρμοδιότητας της Δ/νσης Μετ/ρών Π.Ε Βορείου Τομέα Αθηνών ΣΕΚΑΜ, μετά το πέρας των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων. Το πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί τουλάχιστον δύο ημέρες πριν τη διενέργεια των εξετάσεων στους αποδέκτες της παρούσας απόφασης.

α. Οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτώς σε δύο φύλλα εξέτασης στην Ελληνική γλώσσα που καλύπτουν την ενότητα των Εθνικών και των Διεθνών Μεταφορών, αντίστοιχα. Κάθε φύλλο εξέτασης αποτελείται από συνολικά 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και 2 μελέτες περιπτώσεων προς ανάπτυξη. Η χρονική διάρκεια της εξέτασης είναι τέσσερεις ώρες.
β. Οι υποψήφιοι, κάτοχοι Πιστοποιητικού Εθνικών Μεταφορών που τους έχει χορηγηθεί με προϊσχύουσες διατάξεις, εξετάζονται μόνο στο φύλλο εξέτασης της ενότητας των Διεθνών Μεταφορών. Η χρονική διάρκεια της εξέτασης, σ' αυτήν την περίπτωση μειώνεται στις δύο ώρες.

γ. Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να χρησιμοποιούν, για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, στυλό διαρκείας χρώματος μπλε ή μαύρου και όχι μολύβι. Επίσης, απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού υγρού ή ταινίας, μουντζούρες ή διορθώσεις. Για κάθε ερώτηση πολλαπλής επιλογής υπάρχει μία σωστή απάντηση, που θα πρέπει απαραίτητα να επισημαίνεται θέτοντας το σημείο (Χ) ή σταυρό (+) στο αντίστοιχο τετραγωνίδιο του φύλλου εξέτασης. Οποιαδήποτε άλλη σήμανση, ακόμα και εάν βρίσκεται στο σωστό τετραγωνίδιο, λαμβάνεται ως λανθασμένη. Εξυπακούεται ότι για κάθε ερώτηση που έχουν σημειωθεί περισσότερες από μία απαντήσεις ή για ερώτηση που δεν έχει σημειωθεί καθόλου απάντηση, αυτή λαμβάνεται ως λανθασμένη απάντηση.

δ. Η σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση πολλαπλής επιλογής βαθμολογείται με 2 μονάδες. Η πλήρης ανάπτυξη κάθε μελέτης βαθμολογείται με 20 μονάδες. Για τους υποψηφίους που εξετάζονται στα φύλλα εξέτασης της ενότητας των εθνικών και των διεθνών μεταφορών, η βαθμολογία της εξέτασης στα ερωτηματολόγια πολλαπλής επιλογής, υπολογίζεται ως ο μέσος όρος της βαθμολογίας στο σύνολο των ερωτήσεων εθνικών και διεθνών μεταφορών. Ομοίως, η βαθμολογία στις μελέτες περιπτώσεων υπολογίζεται ως ο μέσος όρος των βαθμολογιών στο σύνολο των μελετών περιπτώσεων εθνικών και διεθνών μεταφορών. Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει συνολική βαθμολογία τουλάχιστον 60 μονάδων, έχοντας παράλληλα ελάχιστη βαθμολογία 30 μονάδων (βάση) από τα ερωτηματολόγια πολλαπλής επιλογής και 20 μονάδων (βάση) από τις μελέτες περιπτώσεων.

ε. Υποψήφιος που κατά την εξέταση καταλαμβάνεται να αντιγράφει ή να συνεργάζεται με άλλον υποψήφιο θεωρείται ότι απέτυχε και δεν έχει δικαίωμα επανεξέτασης στις εξετάσεις του επόμενου τριμήνου (παρ.6 της ΥΑ Β2/14971/2649/94).

Ο κατάλογος του ερωτηματολογίου και των μελετών περίπτωσης (case studies) που χρησιμοποιούνται στις εξετάσεις, βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (www . yme.gr) και συγκεκριμένα στη διαδρομή Μεταφορές>Πληροφόρηση για Θέματα Οδικού Μεταφορέα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
α. Όσοι υποψήφιοι περιλαμβάνονται στις καταστάσεις που υποβάλλουν οι οικείες ΣΕΚΑΜ στην υπηρεσία μας, υπό των όρων των παρ.7 και 9 της παρούσας.
β. Όσοι είναι κάτοχοι πτυχίων ή διπλωμάτων Ανωτάτων ή Ανωτέρων Σχολών της Χώρας μας ή ισοτίμων σχολών εξωτερικού και υποβάλουν αίτηση (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I) στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, μέσα στην αποκλειστική προθεσμία που ορίζεται στη παρ.7 της παρούσας, στην οποία θα δηλώνουν την κατηγορία του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας που επιθυμούν να αποκτήσουν, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (Διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, τηλέφωνο επικοινωνίας). Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
βα. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
ββ. Φωτοαντίγραφο του κατεχόμενου τίτλου σπουδών
βγ. Βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, εάν ο τίτλος σπουδών έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή.
βδ. Αποδεικτικό Δ.Ο.Υ, για κατάθεση 50,00 € υπέρ Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, με αιτιολογικό την συμμετοχή στις εξετάσεις οδικών μεταφορέων για την συγκεκριμένη περίοδο. και κατάθεση στον Κ.Α.Ε. 82859 ή μέσω της νέας ηλεκτρονικής Υπηρεσίας «e-paravolo»: ως εξής: Φορέας Δημοσίου: Υπουργείο Μεταφορών/Σχολές Οδηγών-ΚΕΘΕΥΟ-ΠΕΙ-ΠΕΕ-ADR. Κατηγορία παραβόλου: Εξετάσεις Π.Ε.Ε Οδικού Μεταφορέα Επιβατών ή Εμπορ/των. Τύπος Παραβόλου: Συμμετοχή στις εξετάσεις Π.Ε.Ε
βε. Φωτοαντίγραφο άδειας οδικού μεταφορέα ή πρωτότυπο πιστοποιητικό ΕΘΝΙΚΩΝ μεταφορών για όσους υποψηφίους δηλώνεται μόνο συμμετοχή στην ενότητα των Διεθνών μεταφορών (Επιβατικές ή Εμπορευματικές).

Κάθε ΣΕΚΑΜ υποβάλλει στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, μέχρι και την 11 Ιουνίου 2015 ημέρα Πέμπτη, κατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή στην οποία αναφέρονται τα ονόματα των υποψηφίων οι οποίοι πρόκειται να μετάσχουν στις εξετάσεις. Οι καταστάσεις αυτές μπορούν να συμπληρωθούν μέχρι την ημέρα υποβολής των οριστικών καταστάσεων.

Τελευταία ημέρα υποβολής των οριστικών καταστάσεων των υποψηφίων ως και των αιτήσεων αυτών που θα πρέπει να υποβάλλει η ΣΕΚΑΜ στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, θα είναι η 18 Ιουνίου 2015, ημέρα Πέμπτη. Την ίδια ημέρα, οι ΣΕΚΑΜ θα πρέπει να καταθέσουν και σε ηλεκτρονική μορφή, τις οριστικές καταστάσεις των υποψηφίων, σε περίπτωση που αυτές έχουν διαφοροποιηθεί από εκείνες που αρχικά κατατέθηκαν.

α. Οι καταστάσεις που υποβάλλουν οι ΣΕΚΑΜ θα πρέπει να αναφέρουν κατ' απόλυτη αλφαβητική σειρά τα πλήρη στοιχεία των υποψηφίων (όνομα, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ΑΦΜ, Διεύθυνση κατοικίας, αριθμό Αστυνομικής ταυτότητας), την περίοδο την οποία φοίτησαν οι υποψήφιοι, τις συνολικές ώρες φοίτησης που αφορούν στο ΠΔ 346/2001, καθώς και την κατηγορία του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας για την οποία θα εξετασθούν (Εμπορευμάτων ή Επιβατών)

β. Για τους υποψήφιους που στην κατάσταση δηλώνονται ότι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις μόνο για την ενότητα των Διεθνών Μεταφορών (Επιβατικών ή Εμπορευματικών Μεταφορών) θα αναφέρεται και ο αριθμός μητρώου του αντίστοιχου Πιστοποιητικού Εθνικών Μεταφορών που κατέχουν ή ο αριθμός μητρώου της αντίστοιχης άδειας οδικού μεταφορέα εθνικών μεταφορών.
γ. Η κατάσταση θα πρέπει να υπογράφεται από τον Διευθυντή Σπουδών της ΣΕΚΑΜ και υποβάλλεται μαζί με σχετική αίτηση και υπεύθυνη δήλωση. Αντίγραφο της κατάστασης θα πρέπει να κατατεθεί και στην αρμόδια Οικονομική Εφορία που υπάγεται η ΣΕΚΑΜ.
δ. Μαζί με την παραπάνω κατάσταση θα συνυποβάλλονται για κάθε υποψήφιο:
δα. Ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας
δβ. Αποδεικτικό Δ.Ο.Υ, για κατάθεση 50,00 € υπέρ Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, με αιτιολογικό την συμμετοχή στις εξετάσεις οδικών μεταφορέων για την συγκεκριμένη περίοδο. Η κατάθεση γίνεται στον Κ.Α.Ε. 82859.
δγ. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών, υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
δδ. Φωτοαντίγραφο άδειας οδικού μεταφορέα ή πρωτότυπο πιστοποιητικό ΕΘΝΙΚΩΝ μεταφορών για όσους υποψηφίους δηλώνεται μόνο συμμετοχή σε «Διεθνείς» μεταφορές (Επιβατικές ή Εμπορευματικές)
ε. Για τους υποψηφίους που έχουν απορριφθεί σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο, γίνεται σχετική παρατήρηση κατά την εγγραφή τους στις παραπάνω καταστάσεις, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή ξεχωριστής κατάστασης, και εφόσον δηλώσουν στην αντίστοιχη ΣΕΚΑΜ ότι επιθυμούν να περιληφθούν στην κατάσταση υποψηφίων.

Επισημαίνεται ότι δεν θα γίνονται δεκτοί, σε καμία περίπτωση:
α. Υποψήφιοι, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις της παρ.7 της παρούσας, που έχουν υποβάλλει οι νομίμως λειτουργούσες ΣΕΚΑΜ στην υπηρεσία μας μέσα στην προθεσμία που ορίζεται.
β. Υποψήφιοι, για τους οποίους δεν έχουν κατατεθεί όλα ανεξαιρέτως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παρ.8δ της παρούσας, ακόμα και εάν αυτοί συμπεριλήφθησαν στις καταστάσεις που υπέβαλλαν οι ΣΕΚΑΜ.
γ. Υποψήφιοι, για τους οποίους αποδειχθεί ότι δεν συντρέχουν αθροιστικά οι προϋποθέσεις του άρθρου 4, της ΥΑ.Β/31367/2483/25-05-2007(ΦΕΚ968/τΒ/07), ακόμα και αν συμπεριλήφθησαν στις καταστάσεις της παρ.8 της παρούσας.
δ. Υποψήφιοι, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν οι ίδιοι, ως όφειλαν, όλα ανεξαιρέτως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της παρ.5β στην προθεσμία που ορίζεται.

Οι υποψήφιοι, που προσέρχονται για εξέταση θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάθε άλλο αποδεικτικό μέσο των στοιχείων ταυτότητάς τους, όπως αυτά ορίζονται στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/99,ΦΕΚ99,τΑ) στην αρμόδια επιτροπή εξετάσεων, προκειμένου να τους επιτραπεί η συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό διαρκείας χρώματος μπλε ή μαύρο. Σημειώσεις, βοηθήματα, βιβλία, και κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές απαγορεύονται να μεταφέρονται στην αίθουσα των εξετάσεων.

Η υπηρεσία δύναται να τροποποιήσει την ημέρα, τις ώρες και τον τόπο διεξαγωγής των εξετάσεων ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των υποψηφίων και τις υπηρεσιακές ανάγκες που θα προκύψουν με νέα απόφαση που θα εκδοθεί τουλάχιστον 2 ημέρες νωρίτερα από την καθορισμένη, με την απόφαση αυτή, ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων. Η τροποποιημένη απόφαση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και θα αποσταλεί στην ΣΕΚΑΜ προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως όλοι οι υποψήφιοι.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα εκδοθούν μετά τη διόρθωση των γραπτών και θα αναρτηθούν στο κατάστημα της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφ.Μεσογείων 448 Αγία Παρασκευή) Αντίγραφο των καταστάσεων των αποτελεσμάτων θα αποσταλεί τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή στις
Σχολές ΣΕΚΑΜ.