Πολιτική

Δούκας: Αν κερδίσω δεν θα έχουμε θολό στίγμα, δεν θα είμαστε εκκρεμές

Δούκας: Αν κερδίσω δεν θα έχουμε θολό στίγμα, δεν θα είμαστε εκκρεμές Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Πιστεύω βαθιά ότι ανατρέπεται η διαφορά», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Ο Χάρης Δούκας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να ανατραπεί η διαφορά που είχε με τον Νίκο Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε ότι αν νικήσει το κόμμα «δεν θα έχει θολό στίγμα».

«Πιστεύω βαθιά ότι ανατρέπεται. Οι κάλπες είναι άδειες. Είναι πολύ ισχυρό το μήνυμα της αλλαγής, μπορούμε να πετύχουμε την πολύ μεγάλη ανατροπή», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια επιτέθηκε ξανά στον Νίκο Ανδρουλάκη, για τη μη πραγματοποίηση του debate. «Πίεζα για να κρατήσουμε υψηλό το ενδιαφέρον», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο αν υπήρχαν διαθέσιμες ημέρες, σχολίασε: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις και αύριο, δεν έχει ξαναγίνει παραμονή εκλογών».

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, έκανε λόγο για ένα «νέο μοντέλο διακυβέρνησης, περισσότερο συμμετοχικό». «Θα έχουμε καθαρές θέσεις και απόψεις, δεν θα έχουμε θολό στίγμα. Δεν θα είμαστε εκκρεμές όπως συνέβαινε πάρα πολλές φορές, αλλά θα λέμε τα πράγματα καθαρά», συμπλήρωσε.

Κληθείς να απαντήσει σε όσους σχολιάζουν ότι είναι πιο κοντά στην Αριστερά, ανέφερε: «Είμαι με την πρόοδο. Η πρόοδος μειώνει τις ανισότητες. Τώρα, τι σημαίνει κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, έχει πάρα πολλές ερμηνείες».

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, απάντησε: «Με ενηλικίωσε πολιτικά η Φώφη Γεννηματά που έλεγε για την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και για εμένα αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη».